Op Kamers – Jelle

De kamer van Jelle de Vriend heeft een rustige sfeer, maar in zijn huis is genoeg te beleven.

Jelle (22, derdejaars HU-student) woont in studentencomplex de Sterren van SSH. Precies tussen De Uithof en de binnenstad met veel groen in de buurt. Rustig is het niet, want Jelle woont samen met negen huisgenoten en er zijn altijd feestjes, borrels en activiteiten. Maar dat vindt hij juist leuk.

Woont er sinds: ongeveer anderhalf jaar
Betaalt: 450 euro per maand
Grootte: 24 m2

Met zijn huisgenoten heeft Jelle een goede band. Ze lopen vaak bij elkaar naar binnen, eten samen of kijken een filmpje. Niets is verplicht, maar Jelle vindt het heel aangenaam dat er altijd iemand thuis is om mee te kletsen.

Regelmatig loopt er iemand in zijn ondergoed of pyjama over de gang, maar niemand doet daar moeilijk over. Jelle heeft daarnaast genoeg privacy, want hij heeft een grote kamer voor zichzelf. Zijn kamer heeft hij rustig en open ingericht, hij vindt het belangrijk dat hij zich er thuis kan voelen.

Het liefst zit Jelle achter zijn ‘megagrote bureau’ dat hij voor twee tientjes kocht of in het hoekje bij het raam op zijn bed. Hij gooit daar al zijn kussens neer, zodat hij lekker kan zitten.

Om zijn kamer persoonlijk te maken, heeft Jelle spulletjes met persoonlijke herinneringen neergezet en opgehangen. Het schilderij van de wolf heeft hij op een festival gekregen van een goede vriendin. Daarnaast houdt zijn moeder van knutselen en haken en is een deel van haar werkjes in de kamer van Jelle te vinden.

Jelle gaat vooral voor tweedehands. Zijn spullen komen uit kringloopwinkels en van de vrijmarkt (op Koningsdag heeft Jelle zich uitgeleefd). Op Marktplaats, Facebook en via kennissen vond hij ook het een en ander. De bank stond in de berging van het huis en is volgens Jelle ‘te lelijk’. Maar hij zit lekker. Als er brand uitbreekt, redt Jelle zijn knuffel, longboard en fotoboekje (met foto’s die hij niet digitaal heeft). De rest is vervangbaar.

Om zijn kamer te kunnen betalen, leent Jelle bij. Daarnaast heeft hij een bijbaan als student-assistent bij de HU. Dat betekent dat hij docenten ondersteunt bij lessen in een vak waar hij zelf hoog voor staat. Jelle geeft vooral les aan eerste- en tweedejaars en leert binnen zijn opleiding veel nieuwe gezichten kennen. Voor de toekomst heeft hij niet per se ambities om les te geven. Hij ziet zichzelf het liefst op de Bahama’s, of in een eigen huis met vaste baan, vrouw en kinderen.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...