Toneel en Romeins diner: over grenzen en het wij-gevoel

Speciaal voor studenten is er de actie ‘woensdag studentendag’. Voorstelling én driegangendiner voor maar 17,50 euro.

Van 14 augustus t/m 1 september speelt in Utrecht Leidsche Rijn de nieuwste zomervoorstelling van Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel), met diner! Studenten kunnen er op woensdag heen voor maar 17,50 euro.

‘Grens’, zo heet de voorstelling, die maar liefst 15 avonden speelt, op het grasveld achter Metaal Kathedraal – daar waar ooit de Limes lag: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde.

Grens gaat over de vraag wie ‘wij’ zijn. Waar houdt ‘wij’ op en begint de ander? Zijn wij lijnentrekkers of ontdekkingsreizigers? Bouwen we muren of bruggen? En waarom?

Dakloos

Grens gaat ook over Greg en Floor, die een slapende man onder hun tuintafel vinden. Hij is professor, operazanger en dakloos. Ze bieden hem onderdak, maar hoe lang blijft hij eigenlijk…

Na afloop van de voorstelling dineren alle toeschouwers tezamen in het decor, aan een vijftig meter lange tafel. De maaltijd bestaat uit een bijzonder eigentijds drie gangen diner, geïnspireerd op de oude Romeinse keuken.

Woensdag studentendag’

Speciaal voor studenten is er de actie ‘woensdag studentendag’. Normaal zijn tickets voor de woensdag 39 euro, maar studenten kunnen op alle drie de woensdagen (14-8, 21-8 en 28-8) tickets aanschaffen voor maar 17,50 euro.

Dat is een voorstelling én driegangendiner voor maar 17,50 euro. Tickets bestellen kan – zolang de voorraad strekt – via www.nieuwutrechtstoneel.nl met gebruik van kortingscode ‘NUTstudent’

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...