Uit-tips: Studentencabaret en Utrecht Danst

Iedere veertien dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

Iedere veertien dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Ditmaal: het Utrecht Danst Winterfestival en de finalistentour van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Tip 1: Groninger Studenten Cabaret Festival – Finalistentour

17 januari, Parnassos Cultuurcentrum

Op vrijdag 17 januari staan de drie finalisten van het Groninger Studenten Cabaretfestival op het cabaretpodium van Parnassos. Oscar Smit heeft een mening. Altijd en overal. Al 26 jaar lang. Het is een vloek en een zegen. Het is zijn wapen, maar ook zijn achilleshiel. Teun van den Elzen werd opgeleid als politicoloog maar verwacht geen politieke correctheid bij deze vlijmscherpe Brabander. Hij spaart niets of niemand, en allerminst hemzelf. EMMA is een muzikaal trio die, vanuit hun millennial perspectief, voorstellingen maken over wat hen wel- of juist niet doet bewegen.

Tip 2: Utrecht Danst Winter Festival

25 januari, diverse locaties

Alle dansliefhebbers opgelet: op 25 januari organiseert ZIMIHC het Utrecht Danst Winterfestival. Een festival voor iedereen die van dansen houdt: van jong tot oud, beginner of al gevorderd. Overdag zijn er diverse workshops te volgen op verschillende locaties in de stad: van klassiek ballet tot moderne dans en van streetdance tot buikdans. De dag wordt afgesloten met een Open Podium in ZIMIHC theater Stefanus met korte presentaties en impressies van dansscholen en dansgezelschappen uit Utrecht.

Foto: Anna van Kooij

Tip 3: Dromen in beton – Centraal Museum

t/m 19 januari 2020

Foto: Ad Migchielsen

Een tentoonstelling over twee utopische bouwprojecten: Kanaleneiland en Hoog Catharijne. Beide projecten werden ooit gepresenteerd als oplossingen voor problemen waar de stad Utrecht mee kampte. Kanaleneiland zou het woningtekort oplossen en Hoog Catharijne het verkeersvraagstuk. Toch leken beide projecten binnen enkele decennia eerder symbool te staan voor problemen dan voor oplossingen.

Naast beeldende kunst zijn fotografie, film, mode en meubels te zien. Persoonlijke verhalen van bewoners en gebruikers spelen een belangrijke rol in de tentoonstelling.

Meer informatie en tips? Kijk op:

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.