Uit-tips: Wat laten we achter ons – dromen in beton

Iedere veertien dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

What we leave behind, fotograaf: Julian Maiwald

Iedere veertien dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Ditmaal: een performance van Theater Utrecht en een tentoonstelling over twee utopische bouwprojecten .

Tip 1: What we leave behind – De Paardenkathedraal

21 november

Theater Utrecht presenteert de nieuwe performance van theatermaker Davy Pieters: What we leave behind. Grote veranderingen hebben vaak diepe wortels in het verleden. Vaak zien we veel later pas het effect van onze daden. Om de toekomst te zien, moeten we achteromkijken. What we leave behind is als een timelapse, een filmisch portret van tijd. Wat leeft voort, wat gaat er verloren? Wat laten we achter en wat nemen we mee? Christiaan Verbeek componeert de muziek: een filmische mix van akoestische klanken en analoge synth.

Tip 2: Dromen in beton – Centraal Museum

t/m 19 januari 2020

Foto: Ad Migchielsen

Een tentoonstelling over twee utopische bouwprojecten: Kanaleneiland en Hoog Catharijne. Beide projecten werden ooit gepresenteerd als oplossingen voor problemen waar de stad Utrecht mee kampte. Kanaleneiland zou het woningtekort oplossen en Hoog Catharijne het verkeersvraagstuk. Toch leken beide projecten binnen enkele decennia eerder symbool te staan voor problemen dan voor oplossingen.

Naast beeldende kunst zijn fotografie, film, mode en meubels te zien. Persoonlijke verhalen van bewoners en gebruikers spelen een belangrijke rol in de tentoonstelling.

Meer informatie en tips? Kijk op: 

Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *