Thuistips!

Iedere veertien dagen originele ThuisTips, van Uit/ThuisagendaUtrecht.nl.

Lecker Doen - afbeelding: Krists Luhaers_Unsplash

Iedere veertien dagen bracht UitagendaUtrecht.nl uitgaanstips. In deze tijden veranderen we dat naar: thuistips!

De Uitagenda is nu de Thuisagenda

Hier vind je de komende tijd activiteiten om vanuit huis te bekijken en te doen. Denk hierbij onder meer aan livestreams van concerten en voorstellingen, online tours door musea, lezingen, boekentips en creatieve leerzame doe-dingen voor de kinderen. Ook is er ruimte voor initiatieven van ondernemers, artikelen, korte interviews en cartoons uit stad en regio.

Tip 1: Lecker Doen

13 juni

In een festivaltent met 15.000 mensen zit er niet in, maar dat betekent niet dat je de festivalvibe helemaal moet missen. Richard Wilters en Bas van Eijk van Lecker Doen proberen op zaterdag 13 juni een ‘decentraal’ festival te organiseren.

Vanaf 10 euro koop je een pakket met alle benodigdheden voor een festival in je tuin, woonkamer of rave-kelder, dat 24 uur van tevoren bij je thuis wordt bezorgd. Via een livestream bouw je dan samen met honderden (of duizenden) mede-festivalgangers een feestje, maar wel op veilige afstand.

Wat heb jij nodig?

• Zin in een feestje.
  • Een device om live streaming beeld en geluid te ontvangen.
  • Een adres om een doos te ontvangen.
  • Boerenverstand, laten we dit experiment veilig uitvoeren.

Meld je aan om jezelf van een plekje te verzekeren: leckerdoen.nl

Tip 2: From Turkey with Love

17 juni [16.00 + 20.00u], DOX /ArtEZ, Theaterhuis de Berenkuil

Hoe voelt het om je altijd aan te moeten passen aan je omgeving? Kan je nog wel jezelf zijn als je niet alles kan vertellen? DOX en ArtEZ toneelschool Arnhem maken samen met vierdejaarsstudent Harun Balci een autobiografisch geïnspireerde toneelvoorstelling over identiteit, aanpassing, cultuur en seksualiteit.

Daar ga je, als Turks-Nederlandse man, met je vriend op bezoek bij je familie in Turkije. De laatste ontmoeting is inmiddels tien jaar geleden. Een moeilijke confrontatie, want je komt dan wel vanuit Nederland naar Turkije, maar homoseksualiteit?

Kijk voor meer informatie in de Thuis/Uitagenda

Tip 3: Hoogt on Tour via Picl, De Vliegende Hond

Johannes Hogebrink is een kunstenaar met een droom: geïnspireerd door Laika en Otto Lilienthal wil hij zijn hond leren vliegen. Door er een film over te maken, hoopt hij zijn dochtertje en vriendin te kunnen onderhouden. Goed plan, toch? Maar dan blijkt zijn hond Chayka hoogtevrees te hebben. In de hoop zijn droom te verwezenlijken, besluit Johannes dat de beste manier om Chayka over zijn trauma heen te helpen, is hem te leren vliegen.

De deuren van bioscopen en filmtheaters gaan bijna weer open. Waarschijnlijk wordt het dringen voor een plekje. Maar je kunt ook arthouse films vanaf je eigen bank, of bed, blijven kijken met Hoogt on Tour. Via Picl kijk je de nieuwste releases én steun je de Nederlandse filmindustrie voor €4,99 of €8,50.
Bekijk de film

Meer informatie en tips? Kijk op:

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.