Zinderende zomerfilms en buitenvoorstellingen

Iedere veertien dagen originele Uittips voor Utrecht

Tip 1:  De Hollanders

Theatergroep Aluin
Locatie: Ping Pong Club Utrecht
Diverse data en tijden t/m 24 juli 2021

Theatergroep Aluin is terug met de De Hollanders, een buitenvoorstelling met de hoogtepunten uit het Nederlandse oertoneel in een medley vol humor en muzikaliteit. Met deze voorstelling toont Theatergroep Aluin de wieg van het Hollandse theater in een wervelend wagenspel. In sneltreinvaart komt een flink aantal stukken voorbij, van hilarisch tot serieus of een combinatie van die twee. Met toneelteksten uit de 15e eeuw van anonieme schrijvers (o.a. Elckerlyc, Mariken van Nieumeghen) tot de 17e eeuwse schrijvers Vondel, Hooft en Bredero.

Wil je meer te weten komen over deze voorstelling? Luister dan ook naar Utrecht UITcast. Hierin vertellen artistieke leiders Erik Snel en Victorine Plante je alles over de Hollanders en andere theaterstukken van Aluin.

Tip 2: Cinezomer: Buladó

Hoogt on Tour
Locatie: De Nijverheid
22 juli 2021

Geniet nu van zinderende zomerfilms tijdens de Cinezomer van Hoogt on Tour! Op 22 juli kijk je naar de film Buladó van regisseur Eché Janga, winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Film 2020.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa, die elkaars tegenpolen zijn: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. De eigenzinnige Kenza zoekt vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. Het verhaal speelt zich af op Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. 

De film is gesproken in het Nederlands en Papiamento en is Engels ondertiteld (dus ook geschikt voor internationals). Tickets zijn beschikbaar via Hoogt on Tour.

Meer informatie en tips?

uitbureau, uitagenda, Utrecht
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een antwoord Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *