Uittips en winacties

Uittips: De Paardenkathedraal & het UUnited Muziekfestival

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: beeldend en fysiek theater van de Paardenkathedraal in What we leave behind. Plus: het UUnited Muziekfestival 2019.

Tip 1: What we leave behind, De Paardenkathedraal

21 t/m 28 maart, Theater Utrecht

Deze beeldende en fysieke voorstelling draait om de toekomst en het verleden. Grote veranderingen zijn namelijk gevolgen van het verleden en vaak zien we later pas de effecten van ons eigen gedrag. Kortom: om de toekomst te zien, moeten we achterom kijken. Samen met zestien performers laat theatermaker Davy Pieters je hierover nadenken in What we leave behind.

Tijdens deze voorstelling krijg je inzicht in de grote gebeurtenissen, de kleinste handelingen en jouw perspectief op de wereld. De performers zorgen voor een hoop beweging en samen met de muziek van Christiaan Verbeek blijf je geboeid.

Tip 2: UUnited Muziekfestival 2019

28 maart, TivoliVredenburg

Foto: Ivar Pel

De Universiteit Utrecht en Parnassos Cultuurcentrum organiseren in TivoliVredenburg de tweede editie van het UUnited Muziekfestival. Meer dan 450 muzikale studenten, medewerkers en alumni zullen samen met bekende gastartiesten op hoog niveau spelen. Zo speelt het popkoor samen met popartiest Wouter Hamel en speelt het Kunstorkest stukken die te maken hebben met eten waarbij TV Chef Rudolph van Veen een heerlijk gerecht maakt. Verder zal dichter Ingmar Heytze de rol van verteller vertolken bij het optreden ‘Mattäus Passion voor Dummies’ in samenwerking met het Utrechtse Studenten Koor en Orkest (USKO).

Kortom, een muziekfestival dat een hoop te bieden heeft.

Tip 3: Malcolm X

22 maart, Stadsschouwburg Utrecht

Vrijdag 22 maart brengen ruim twintig performers een ode aan het gedachtegoed van Malcolm X in een theaterconcert met jazz, blues, hiphop en afrobeat. Zij verbeelden het bewogen leven van Malcolm X en zijn strijdbaarheid, met harde uitspraken en een onmiskenbaar charisma voor gelijke rechten.

De performers bestaan uit muzikanten, acteurs, dansers, rappers en slam poets en komen uit Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Londen en daarbuiten. Deze unieke samenwerking van podiumtalent zal de strijd van de activist vertalen naar de stad van vandaag.   

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *