Uit-tips: Festival Europa of Shakespeare?

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: Festival Europa bereidt jou op de Europese verkiezingen. En cursisten van Parnassos brengen The Tempest van Shakespeare.

Tip 1: Festival Europa

18 mei, TivoliVredenburg

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag. Wat voor Europa wil jij? Festival Europa bereidt jou op zaterdag 18 mei in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten voor op de Europese verkiezingen.

Zo spreken onder andere klimaatspijbelaars Anuna de Wever & Kyra Gantois over hoe activisme 35.000 spijbelende klimaatscholieren op de been bracht en Lieke Marsman en Lucas de Man over hoe kunst aandacht kan vragen voor actuele maatschappelijke thema’s.

Verder legt een nieuwe generatie jonge politieke smaakmakers onder leiding van gelegenheidsduo Splinter Chabot en Anne Fleur Dekker de fundamenten voor een toekomstbestendig Europa.

De indieband Amber Arcades combineert gitaarlijnen en zang met een politieke boodschap en theatergroep De Orde van de Dag neemt op satirische wijze de laatste Europese nieuwtjes met je door.

Tip 2: The Tempest 

24 + 25 mei, Parnassos Cultuurcentrum

Elk seizoen zet Parnassos een aantal producties op de planken, uitgevoerd door getalenteerde cursisten van Parnassos. Deze keer de theaterproductie The Tempest gesproken in modern Engels met een internationale cast.

Laat je meevoeren door het magische en fantasierijke theaterstuk van William Shakespeare. Verbannen naar een magisch eiland vol hagedisvrouwen en vogelachtige wezens, geeft de verbitterde tovenaar Prospero maar om twee dingen: zijn geliefde dochter Miranda gelukkig maken en wraak nemen op zijn broer en de adel. Als er een schip voorbij vaart met al zijn rivalen aan boord, beraamt hij een plan voor een grote storm  waarbij hij de hulp van de magische wezens inschakelt. Maar het schip heeft ook een knappe jongeman aan boord, die zo maar de perfecte match voor zijn dochter kan zijn.

Tip 3: Escape – Studium Generale

17 en 24 mei, Oude Hortus

Droom je er wel eens van om weg te komen van stadslawaai, eindeloze drukte en constante connectiviteit? Je bent niet de enige. Kom tot rust in het donker met een film en discussie in de Oude Hortus van Universiteit Utrecht. Breng je eigen deken, hapjes en drankjes mee. Je krijgt een koptelefoon.

Vrijdag 10 mei staat de film ‘In pursuit of silence’ op het programma. Deze film neemt je mee op reis over de wereld opzoek naar stilte: van de drukke straten van Mumbai tot een Japanse theeceremonie.

Vrijdag 17 mei kun je naar Into the wild en 24 mei naar Lo and behold. In deze documentaire onderzoekt Werner Herzog de geschiedenis en de hedendaagse impact van het wereldwijde web.

Meer informatie en tips? Kijk op 

Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *