Uit-tips: Rolmodel of duurzame mode?

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

Foto: Anja Beutler
Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Ditmaal: theater over empowerment in de Stadsschouwburg en de tentoonstelling Old Stock in het Centraal Museum. 

Tip 1: Role Model

11 oktober 20:00 – 21:50, Stadsschouwburg Utrecht

Role Model is een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert met zes verschillende performers. De groep  jonge vrouwen staan samen sterk; mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, rauw, zacht… Allemaal met een achtergrond in urban dansstijlen als hiphop, housedance, waacking en voguing. Met dans, zang, spoken word en een aantal rake karatekicks zetten deze dames een krachtig beeld van empowerment neer. Een energiek dansconcert dat je aan het denken zet. 

Tip 2: Duran Lantink: Old Stock

13 juli t/m 27 oktober di-zo: 11:00 – 17:00, Centraal Museum

Foto: Duran Lantink

Je kunt nog tot en met 27 oktober een duik nemen in duurzame mode tijdens de tentoonstelling Old Stock van Duran Lantink. Kenmerkend voor zijn werk is het gebruik van collagetechnieken, tegenstellingen en maatschappelijke thema’s. Hij maakt spannende, duurzame collecties van restanten uit de modeindustrie: overgebleven materialen en niet verkochte kledingstukken van luxe merken verwerkt hij tot nieuwe innovatieve ontwerpen. Bijvoorbeeld de iconische vaginabroek die te zien was in de videoclip PYNK en nu te zien is in het Centraal Museum.

Tip 3: Immens – Nietzsche is waar – Theater Utrecht

30 oktober t/m 2 november – De Paardenkathedraal

‘Immens – Nietzsche is waar’ is een muzikale, filosofische en humoristische voorstelling, geïnspireerd op het gedachtengoed van Friedrich Nietzsche, ‘de filosoof met de hamer’.

Regisseur Casper Vandeputte en acteur Vincent van der Valk schreven een muziektheatersolo waarin ze onderzoeken hoeveel waarheid een mens kan verdragen. Samen met een dertigkoppig koor duikt acteur Vincent van der Valk in de rol van Fritz, een funky straatmuzikant, een kritische predikant. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. Plots komt zijn verbeelding tot leven en zingt het koor zijn hartenkreten meerstemmig mee. 

Meer informatie en tips? Kijk op 

Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *