Uit-tips en win-acties

Uittips: Maak het kort & In het hol van de leeuw

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl.

Iedere 14 dagen originele uittips van UitagendaUtrecht.nl. Deze keer: lekker de vakantie in met (muziek-)theater.

Tip 1: 1619 Maak het kort… Theatergroep Aluin

20 t/m 29 december, Theater Kikker

Theater Kikker staat in de kerstvakantie volledig in de context van de Tachtigjarige Oorlog met de voorstelling ‘1619 Maak het kort …’ De acteurs van Aluin brengen met enthousiasme, verbazing en vooral veel humor de geschiedenis tot leven.

“Maak het kort” zei Johan van Oldenbarnevelt vlak voor het beulszwaard neerviel. 1619 Maak het kort… toont de laatste dagen van deze belangrijke staatsman. Hij zit in de cel omdat hij gearresteerd is wegens landverraad. Iedereen probeert Prins Maurits onder druk te zetten om hem vrij te laten. Maar het doodvonnis wordt uitgesproken en de geschiedenis zal zijn oordeel vellen over deze grondleggers van Nederland.

Tip 2: In het hol van de leeuw, DOX & Black Sheep Can Fly

19 december, Stadsschouwburg Utrecht

Foto: Kamerich

In een gevangeniscel worstelt Vani met zichzelf en zijn demonen. Wat heeft ertoe geleid dat zijn jonge leven deze wrange afslag heeft genomen en zijn dromen zijn vervlogen? Met scherpe humor, spoken word en meeslepende muziek zoeken vier opkomende performers, met een hoofdrol voor Yannick Jozefzoon, naar antwoorden. In het hol van de leeuw gaat over hokjesgeest en de verwachtingen tussen vaders en zoons.

Makers Saman Amini en Nima Mohaghegh (onder andere bekend van A seat at the Table) zetten hun unieke theater- en filmtaal in om mensen bewust te maken van hun eigen labels. En tonen ook de kracht om deze labels te veranderen.

Tip 3: ’t Hoogt en ik

December, Filmtheater ’t Hoogt

Tot en met 30 december van dit jaar kun je nog naar Filmtheater ’t Hoogt op zijn huidige locatie. De hele maand december viert zij  het afscheid samen met iedereen. Onder de noemer t Hoogt en ik haalt zij herinneringen op met films, lezingen, muziek, een expositie, diverse rondleidingen en nog veel meer.

Ter overbrugging van de verhuizing naar het Werkspoorkwartier gaat ’t Hoogt in 2019 films vertonen op verschillende locaties in Utrecht. Tijdens ’t Hoogt on tour selecteert en programmeert zij unieke films, documentaires en klassiekers. De eerste On Tour-locaties zijn al bekend: ZIMIHC Stefanus en De Metaal Kathedraal.

Meer informatie en tips? Kijk op 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *