Uittips!

Iedere veertien dagen originele Uit-tips voor Utrecht.

Foto: Jan Willem Groen Fotografie

Deze keer in de Uittips: twee livestreams van Studium Generale van Universiteit Utrecht. De streams zijn live te volgen via sg.uu.nl, maar zijn ook terug te kijken op een later moment.

Tip 1: Science Café: Hoe mens en dier gezond samen kunnen leven

In samenwerking met TivoliVredenburg
Maandag 12 april, 20:30 – 22:00

In samenwerking met TivoliVredenburg organiseert Studium Generale Universiteit Utrecht het Science Café, een Utrechtse talkshow met échte experts. In de aanstaande editie van de talkshow gaat het over het samenleven van mensen en dieren.

Mens en dier leven dichter op elkaar dan ooit. De uitbraak van het coronavirus liet zien dat verlies van leefgebied voor wilde dieren én intensieve veeteelt gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wat moet en kan er anders in onze omgang met dieren? Met dierwetenschapper prof. dr. Saskia Arndt (UU), dierenarts en filosoof dr. Joachim Nieuwland (UU) en epidemioloog prof. dr. Arjan Stegeman (UU). 

Foto: Jan Willem Groen Fotografie

Tip 2:  De Futuristen – Heerst er in de toekomst minder tijdsdruk?

In samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel en het Descarte Centre.
Vrijdag 16 april: 20:00 – 21:30

De Futuristen is een denkexercitie in samenwerking met het NUT en Descarte Centre waarin theatermakers met wetenschappers de toekomst onderzoeken, in een unieke combinatie van interview en theater. Op vrijdag 16 april gaat het over tijdsdruk in de toekomst.

Foto: Nichon Glerum

In een jaar tijd is ons werk door corona al flink veranderd, maar wat als we wat verder in de toekomst proberen te kijken? Hoe gaan innovatie, digitalisering, en globalisering het werkend bestaan beïnvloeden? Wat voor verschuivingen kunnen we verwachten op het gebied van bijvoorbeeld tijdsdruk? Profiteren sommigen meer dan anderen van baankansen, innovatie en veranderingen in werk-privé balans?

Meer informatie en tips? Kijk op: 

uitbureau, uitagenda, Utrecht
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *