Uittips, week 47-48 (We mogen weer naar het theater)!

Iedere veertien dagen originele Uit-tips voor Utrecht.

Fragments of Sky

Iedere veertien dagen brengt UitagendaUtrecht.nl uitgaanstips. De afgelopen weken waren theaters en bioscopen gesloten, maar de draad wordt weer opgepakt!

Tip 1: Fragments of Sky

Dansvoorstelling in Theater Kikker, vrijdag 27 & zaterdag 28 november

Fragments of Sky is een concert en dansvoorstelling in één, waarin choreograaf Iris van Peppen de grenzen van de dans verlegt. De voorstelling is ook onderdeel van het Pulse Project, een traject waarin Iris van Peppen verschillende manieren van pulseren en vibratie onderzoekt. Deze interdisciplinaire performance is een kijkspel voor de toeschouwer waarin ook haar of zijn lichamelijkheid wordt aangesproken. Acht performers – vier dansers, drie muzikanten en een dubbele rol voor de vocalist – transformeren ruimte en tijd. Daarin zoeken ze naar verschillende ervaringen van materialiteit.

Tip 2: Living Apart Together

Expositie bij Stadslab RAUM , t/m 7 maart 2021

Stadslab RAUM presenteert ‘Living Apart Together’. Dit is een stadsonderzoek, expositie en activiteitenprogramma over eenzaamheid in grote steden.

Eén op de tien Utrechters ervaart ernstige eenzaamheid. Maar eenzaamheid is ook wereldwijd een probleem in steden. Met Living Apart Together brengt stadslab RAUM bestaande ideeën hierover en de verbeeldingskracht van tientallen creatieve makers uit verschillende disciplines samen.

Tijdens de grote (coronaproof) expositie vinden diverse culturele programma’s plaats. Ook kan je online alles te weten komen over het thema eenzaamheid. Er zijn programma’s in samenwerking met Nieuw Utrechts Toneel, Bibliotheek Utrecht, theatermaker Marjon Moed, Utrecht in Dialoog en andere partijen uit de stad.

Meer informatie en tips? Kijk op: 

uitbureau, uitagenda, Utrecht
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *