Uittips week 49-50

Iedere veertien dagen originele Uit-tips voor Utrecht.

Yorit Rienstra
Yora Rienstra.

Iedere veertien dagen brengt UitagendaUtrecht.nl uitgaanstips. Check voor beschikbaarheid de websites van de aanbieders.

Tip 1: Theater voorgelezen: Yora Rienstra leest ‘UP’

Bibliotheek Neude, woensdag 9 december 2020, 20:00

In ‘Theater Voorgelezen’ leest actrice Yora Rienstra het theaterstuk ‘UP’ voor. ‘UP’ is een stuk over Emma, een meisje met een bipolaire stoornis die de psychiatrische kliniek in moet. Het is het vervolg op de succesvolle eerdere bewerking van ‘PAAZ’, het debuut van schrijfster Myrthe van der Meer.

In 2017 werd Yora gevraagd om de rol van Emma te vertolken in de voorstelling ‘PAAZ’. Na een succesvolle tour speelde ze vorig seizoen de opvolger ‘UP’ in het theater, die ze bij Theater Voorgelezen nu niet speelt, maar voorleest.

Tip 2:  UtrechtDownUnder: actuele kunst in de oude bieb

Oudegracht 167, t/m 21 december 2020

De leegstaande Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug is omgetoverd tot een bruisende plek met actuele kunst, waar zowel nationaal en internationaal bekende kunstenaars en aanstormend talent hun werk tentoonstellen.

Het merendeel van hen komt uit Utrecht. In het historische gebouw van 5000 vierkante meter groot zijn zes afdelingen te vinden die elk staan voor een bepaalde basishouding waarmee de kunst gemaakt is. Zo heb je de afdeling Materiaalverleiders, Uitvinders&Onderzoekers en Kritische Geesten&Idealisten. Maar ook de afdeling Transformers, Dromers&Romantici en Stillen&Tragen.

Meer informatie en tips? Kijk op: 

uitbureau, uitagenda, Utrecht
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...

Geef een reactie Let bij het reageren op onze spelregels.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *