Uittips en winacties

Winactie: Trajectum verloot twee exemplaren ‘Ik drink niet meer’

Op een dag liep de toenmalige HvA-studente Loïs Bisschop (34) door de Wibautstraat in Amsterdam toen het besef ineens als een bom insloeg. ‘Ik stortte in, midden op straat. Ik kon niet meer tegen mezelf liegen, mijn lijf wilde niet meer. Ik keek naar de lucht en dacht: ik ben verslaafd, ik heb een alcoholprobleem. Vandaar dat ik er niet mee kan omgaan.’

Dat was zes jaar geleden. Sindsdien is ze nuchter. ‘Het was een gigantische strijd, die ik vergelijk met een magneet. Alcohol was zo makkelijk te koop. Op terrassen, in supermarkten, overal. Mijn drugs waren – zo voelde het toen – legaal te verkrijgen.’

Toch lukte het haar om te stoppen met drinken. Ze schreef een boek over haar ervaringen. ‘Ik denk dat alcohol onder studenten en jongeren een ongelooflijk bindmiddel is dat we erg romantiseren.’

 

Trajectum sprak Loïs Bisschop in de nieuwe podcast ‘Maakt Kennis’. Wil jij een boek van Loïs winnen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar trajectum@hu.nl onder vermelding van ‘Winactie boek’.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *