Op kamers

Op Kamers – Ivo Kok

Als enige jongen in een huis met drie meisjes heeft Ivo Kok (20, derdejaars civiele techniek) het goed voor elkaar. Jammer dat hij zo weinig thuis is, want momenteel loopt hij fulltime stage.

Woont er sinds: een krap half jaartje
Betaalt: 287 euro per maand
Krijgt daarvoor: 13,7 vierkante meter. Ofwel: 33 kubieke meter

Ivo noemt zijn stijl zelf een bij elkaar geraapt zooitje. Een leren stoel van zijn opa, een vloerkleed uit de schuur van zijn ouders. Borduursel van oma aan de muur. De tafel stond er al. En dat vindt hij prima zo. Het meeste zit hij toch achter zijn bureau, die volledig ingericht is met apparatuur.

Over zijn inrichting heeft Ivo wel nagedacht, voornamelijk over welk meubelstuk waar moet staan. Uiteindelijk koos hij ervoor een bankje aan te schaffen. Dat moest dan wel op een tafeltje gestapeld worden, anders paste die niet. Ook is hij blij dat zijn tv aan de muur hangt. Lekker praktisch, dus.

 

Op kamers gaan was voor hem niet echt noodzakelijk. Ivo’s ouders wonen in Bunnik, naar school fietsen duurt hooguit een half uurtje. Toch vond hij het zelf tijd om op eigen benen te staan. In de stad is hij meer in zijn element dan in het dorpse Bunnik.

Zijn kamer is niet gehorig. Zo kan hij gerust harde muziek draaien, zonder zijn huisgenoten tot last te zijn. Niet dat hij dat vaak doet, hoor. Aan harde muziek heb je niks, vindt hij zelf.

Ivo hoeft niet bij te lenen om op kamers te wonen. Zijn basisbeurs dekt de kosten van zijn huur. Met zijn stagevergoeding doet hij de rest. Zijn conclusie: hij heeft niks te klagen.

Volgend jaar is Ivo klaar met zijn studie. Over zijn toekomst heeft hij nog niet echt concreet nagedacht. Toch maar eens doen, bekent hij. Over tien jaar wil hij in ieder geval gelukkig zijn. Leuke baan. Leuk huisje. Weinig zorgen. Hoeft trouwens niet per se in Utrecht te zijn. Hij zal wel zien.