Nieuws

Toch even geen zin in die workshop? Dat wordt dokken

Een lege collegezaal door alle afmeldingen? De HU hoopt dat zoiets niet meer gebeurt. Foto: Kees Rutten

Vanaf deze maand gelden annuleringskosten voor het leer- en ontwikkelaanbod voor medewerkers. De HU hoopt met deze maatregel op minder afmeldingen en no-shows. 

Een gastspreker die voor een halflege zaal praat? Niet leuk, maar het gebeurt wel. Medewerkers zeggen een cursus vaak kort van tevoren af of ze komen gewoon niet opdagen. Dat is het geval bij zo’n 24 procent van de activiteiten en trainingen, meldt de HU op EENHU, de interne website voor medewerkers. 

De HU wil deze vele afmeldingen tegengaan door annuleringskosten te rekenen. Meld je je minder dan twee weken van tevoren af of kom je niet opdagen? Dan kost dat 200 euro per dagdeel (een dagdeel is maximaal 4 uur) en 400 euro voor een hele dag. Deze kosten worden toegeschreven aan het team waar je onder valt. 

Een ander voordeel van de annuleringsregeling is volgens de HU dat het leerrendement vergroot wordt, omdat er minder onbenutte plekken komen. Ook schrijven medewerkers zich nu bewuster in voor trainingen, en zullen de trainingsgroepen completer zijn, wat zorgt voor meer kwaliteit. 

MijnTalent

Via het leer- en ontwikkelaanbod (MijnTalent) kunnen medewerkers van de HU zich aanmelden voor trainingen. Van een 3 uur durende cursus ‘Haal meer uit je slaap’ en een stoelmassage tijdens de Vitaliteitsdagen tot een 8-weekse training Mindfulness of een 100 uur durende cursus Persoonlijk Leiderschap. De activiteiten en trainingen zijn gratis voor de medewerkers en worden betaald vanuit een centrale professionaliseringsgelden.

Uitzonderingen

De annuleringskosten gelden niet als iemand van de wachtlijst jouw plek overneemt of als je zelf een vervangende deelnemer regelt. Bij een e-learning of sommige webinars gelden ook geen annuleringskosten.