Magazine

Trajectum (14/15) #04

In deze editie

02 Redactioneel van Janny Ruardy: 'We koken te weinig, volgen allerlei trends op voedselgebied, eten te eenzijdig en worden te dik.'
04 In beeld De oliebollenkraam op de Neude.
06 FF bellen met Willem Hoolwerf, student bouwtechnische bedrijfskunde en nummer twee allround schaatsen voor junioren over… schaatsen.
08 Het panel De HU-kantines zijn niet duurzaam. Vijf panelleden geven hun mening over deze stelling.
10 Volgens Rutten Redacteur Gerard Rutten blikt terug op het nieuws.
11 Voedingsspecial
12 Interview met de Utrechtse kok, ondernemer en restaurant-voor-een-maand-eigenaar Ramon Beuk. 'Superfood? Gelul man!'
17 Column van Reint Jan Renes: 'Zelfs als het niet lekker is, eten we. Gewoon omdat het kan. '
18 Check Is obesitas over zijn hoogtepunt heen? Matthijs van den Berg, afdelingshoofd Preventie en Voeding bij het RIVM, nuanceert.
20 Achtergrond Trends in voedselland. Voedingsdeskundige en HU-docent Nelleke Stegeman over zin en onzin van superfood tot diëten.
28 Beeldverhaal Aan tafel bij vijf studentenhuizen.
34 Column van Nina Juffermans: 'Ik ben helemaal into the healthy lifestyle, hashtag lovingthefitlife!'
35 Test Goedkope rode huiswijn maar geen flesje Chateau Migraine? In de maandelijkse Trajectum test vergelijken we zes huiswijnen.
38 Prijzenfestival Trajectum geeft mooie dingen weg in de feestmaand!
40 Cultuur Boek & Film Top 3 van 2014
43 Column van Chris van der Heijden: 'Het leven is ingewikkeld. Als we steeds meer regeltjes bedenken om het eenvoudiger te maken wordt het dat niet.'
38 De Drive van Harold van de Kamp, beeldredacteur aan de HU en fotograaf/beeldend kunstenaar.
48 Student Style featuring Marel Rödel: 'Ik heb zelfs Uggs!'