Het lijkt wel of de redacties van kranten het er om doen, ze staan vol met artikelen over het onderwijs. Alsof ze denken dat leerkrachten in de vakantie meer tijd hebben om de media door te spitten. Vandaag op de voorpagina van de Volkskrant 'School in arme wijk schiet tekort' met als subkop 'Middelbare scholen in achterstandsgebieden 'liegen collectief' over slechte kwaliteit onderwijs'. En als tussenkop 'Ons soort scholen vormt het laatste vangnet voor die kinderen'.
Vandaag op de voorpagina van de Gooi & Eemlander 'Renteswaps kosten Inholland miljoenen'. Het zal je hogeschool maar zijn, waar bijna twintig jaar lang jaarlijks € 1.350.000 aan onnodige rente is betaald.
Columnist Steven Pont pleitte eergisteren in het Parool voor vakken als logica, kritisch denken, zelfkennis, debatteerkunst, ondernemerschap, filosofie of een combinatie ervan op de middelbare school.
Gisteren in Trouw aandacht voor de 'strategische agenda' van minister Bussemaker, die kleinere groepen in het hogeronderwijs wil om zo het persoonlijk contact tussen student en docent te stimuleren.
En gisteren nam Gerwin van der Werf, tevens leraar op het Rijnlandslyceum, na drie jaar afscheid als Trouwcolumnist, want schooljaren bewegen zich in ieder jaar in eenzelfde cadans al beweren sommigen dat in deze veranderende wereld onderwijzen ook heel anders moet. Is dat zo?