Columns

ze@hu.nl

Ze gaan het je moeilijk maken. Dat doen Zenamelijk altijd en dat vinden Ze leuk. Duizenden nieuwe namen, duizendendezelfde vragen en nog meer oude problemen. Daar zitten Ze niet op te wachten.Misschien heb je je rooster al, maar wen daar vooral niet aan. Ze doen alles omverwarring te zaaien. Volgende week een nieuwe!

Dan gaan Ze van achter een dichte deur staankijken hoe je vertwijfeld door de gangen struint. Verlaten van moeders schootben je overgeleverd aan Ze. Je vraagt, smeekt en valt op je knieen. De deurgaat niet open, niemand neemt de telefoon op. Ze zijn onaantastbaar. Ze hebbende absolute macht. Je zult Ze willen aanvliegen, in staat van opperste wanhoop.

Cijfers, lokalen, toch een ander rooster enzieke docenten. Ze doen alles om het voor je te verbergen. Geraffineerd als Zezijn, lukt het Ze steeds weer.

Ze stoppen het weg op een plek waar niemandhet kan vinden. Een plek waar Ze weten dat het veilig is. Want waarom zouden Zekennis delen. In het land der blinden…. En blind ben je. Ze hebben je ogenuitgestoken en de HU is zo groot dat je op de tast niet eens de muren kuntvinden.

Als je dan eindelijk tegen een muur oprammelt,moet je de deur nog zien te vinden. Op de deur zit niet een gewone deurklink.Nee, je hebt een wachtwoord nodig. Dat heb je niet? Dat moet je dan even aan Zevragen. Mailen kan op ze@hu.nl.

Toch gaan Ze je het proberen uit te leggen.Als ik me goed herinner zijn er zelfs aparte lesuren voor ingeruimd. Ja, Zehebben overal aan gedacht. Ze houden je dom. Ze laten je dralen. Als zombies opzoek naar een whiteboard met een paar A4-tjes er op geplakt.

32 OKTEMBER 25.71: UITLEG SHAREPOINT. MEERINFORMATIE VIND JE ONLINE. WWW.SHAREPOINT.HU.NL/ZOEKHETMAARLEKKERUIT