Het duurt soms enige jaren, maar sinds de Amerikaanse revolutie gebaseerd is op Europese denkbeelden, zijn wij daarna meer van de Amerikanen gaan overnemen. De veramerikansering gaat in steeds hevigermate door. Het zijn niet alleen de meer dan 200 McDonald's of drie van de vier films in de bioscoop die van Amerikaanse oorsprong zijn, die ons met de neus op de feiten drukken. We zien het in het onderwijs, waar de privéscholen als paddestoelen uit de grond schieten. We halen geen diploma's meer, maar we krijgen degrees.
In Amerika heb je al de Disney en de McDonald's University waar je echt kunt afstuderen. In Engeland heeft Lord Harris of Peckham, miljonair en oprichter van Carpetright, het estafettestokje overgenomen. Hij startte in 2007 de Harris Academy; inmiddels zijn er dertien. Middelbare scholen mogen in Engeland omgedoopt worden tot academies, waarbij zij zelf de verantwoording dragen voor budget en curriculum.
In de paar jaar dat de Harris Academies bestaan, doen ze het niet slecht, afgaande op de uitstroom van de leerlingen. De docenten krijgen beter betaald en de aardige Lord geeft het personeel 20% korting op de aankopen in zijn Carpetright winkels. De privatisering in Engeland gaat door. Als Lord Harris afhaakt, kan de Rus Abramovic altijd nog als reddende engel optreden.