Columns

Broodje kroket

Sanne Plantinga (19) is net begonnen aan de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming en wij mogen haar eerste studiejaar mee beleven. Deze week: o nee, weer een broodje kroket!

Ik merk dat je als student altijd tijdgebrek hebt. 
 
Als ik wakker word is het een en al haasten om de bus te halen, op tijd op school te komen en tegelijk toch een beetje goed voor de dag te komen. Een van de dingen die ik dan vergeet is ‘ontbijten’. Met zo’n super-de-luxe kantine ben je dan snel geneigd om weer wat te kopen. En ondanks mijn kelderende saldo betrap ik mezelf er ook steeds weer op inderdaad mijn geld in kantine-eten te stoppen. 
 
Een van de dingen die mij hierbij altijd opvalt is dat een broodje filet americain, zalm of gezond bijna dubbel zo hoog geprijsd is als een broodje kroket of frikadel. 
 
Dit vind ik nergens op slaan. 
 
Het feit dat ik toch graag een gezonde maaltijd wil, maar daar een veel te hoog bedrag voor moet betalen is nou niet bepaald een pretje. En ook niet dat je dan toch weer voor de ongezonde hap kiest.
 
Ik zie om mij heen dat veel studenten hier last van hebben. We zouden het eens moeten voorleggen. Want zeg nou eerlijk: we willen toch allemaal gezonder eten?