Columns

Etentje

Vanavond heerlijk gegeten in restaurant Wilhelminapark. Samen met nog 58 hogeschool docenten en leidinggevenden waren we uitgenodigd door medewerkers van het Shared Service Center (ik ben nog steeds niet echt gewend aan die Engelse naam). Voordat ik eind van de middag uit school vertrok, vroeg ik Hans Monpellier, onze directeur, die ook op de lijst van genodigden stond, ter ere waarvan we eigenlijk waren uitgenodigd. Het initiatief bleek uit te gaan van de stafdienst bedrijfsvoering die toenadering zocht tot het onderwijzend personeel en wilde laten zien hoe zij service ervaren en verlenen.

De Michelin sterkok, of de Michelinster kok had zijn chefkok en assistent uitgeleend. Onder hun leiding waren een kleine twintig collega’s onder wie college van bestuurleden Jan Bogerd en Geri Bonhof al vanaf vanmorgen bezig aan de voorbereiding van het avondmaal. Dat was echt verrukkelijk. Bij het binnenlopen een sprankelend drankje, twee amuses, een ganzenlever gehuld in iets knapperigs op een lepel en in een klein kommetje twee mosselen in een warm sausje. Vraag mij niet om een duidelijker uitleg. Nog een tussengerecht met makreel op een bietcarpaccio, het hoofdgerecht twee lapjes kalfswang en drie kleine stukjes zwezerik. Als toetje verse vijg, liggend op lekkere dunne (wat leek op) koekjes. Wat mij betreft: missie geslaagd.