Nieuws

Eva Reuling en Gerard van Assem nieuwe leden college van bestuur

De nieuwe collegeleden. Foto: Marleen Stoker

Eva Reuling en Gerard van Assem zijn de nieuwe leden van het College van Bestuur. Eva is dat per 1 september aanstaande, Gerard van Assem begint op 1 januari 2024.

Eva Reuling is welbekend op Hogeschool Utrecht. Ze startte in 2014 als opleidingsmanager HRM aan de HU. Een jaar later werd ze directeur van het Instituut voor Arbeid en Organisatie. In 2017 combineerde ze dat met het directeurschap bij het Institute for Business Administration. Deze twee instituten zijn inmiddels samengevoegd tot het Institute for People & Business.

Eva werkte eerder bij verschillende ministeries en haalde in 2002 haar doctoraal Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit.

Op LinkedIn noemt zij zichzelf ‘Verbindende leider met ruime ervaring in directie, bestuur en toezicht.’ Waaraan ze toevoegt: ‘Anderen omschrijven mij als snelle denker, optimistisch, innovatiegericht en geëngageerd.’

Van Assem: van Capgemini tot Radboud

Gerard van Assem werkt sinds 2017 bij diezelfde Radboud Universiteit Nijmegen en is daar nu algemeen directeur. Tot 2021 was hij ook secretaris van het college van bestuur. Daarvoor was hij directeur van managementadviesbureau Van Assem & Partners, gericht op strategische en organisatorische vraagstukken. Hij voerde opdrachten uit voor tal van organisaties, waaronder universiteiten en hogescholen. Zijn carrière was hij begonnen in de informatietechnologie, hij begon in 1989 bij Cap Gemini. Gerard is alumnus van Erasmus Universiteit en INSEAD.

Gebalanceerd en daadkrachtig

Eerder al was bekend dat op 1 september Wilma Scholte op Reimer als collegelid doorschuift naar de positie van voorzitter van het college van bestuur, als opvolger van Jan Bogerd. Ook was al bekend dat Tineke Zweed per 1 januari afscheid neemt als collegelid. Zo ontstaat in korte tijd een vrijwel nieuw team aan de leiding van Hogeschool Utrecht.

Willemien Bischot, per 1 augustus ook al nieuw voorzitter van de Raad van Toezicht, zegt in een persbericht daarover: ‘We hebben twee sterke kandidaten met de gewenste profielen gevonden en benoemd. Daarmee hebben we een gebalanceerd en daadkrachtig team samengesteld, die de visie van de HU verder gestalte zal geven in de komende jaren.”