3D-geprinte protheses, implantaten, botten en schedels. Het kan en het gebeurt. In het Fieldlab 3DMedical bijvoorbeeld. Het samenwerkingsverband, waarin de HU participeert, is donderdag 30 november officieel gelanceerd op de locatie Padualaan 99.
‘Dit lab is het zoveelste voorbeeld van innovatie waar we ons hier op het Utrecht Science Park mee bezighouden’, zei collegevoorzitter Jan Bogerd tijdens de opening. Erik Puik, lector Microsysteemtechnologie aan de HU, behandelde de verschillende technieken van het 3D-printen. Niet alleen kunststof kan worden geprint maar ook staal, aluminium en titanium.
Met het Fieldlab bundelen organisaties op het Utrecht Science Park hun expertise op het gebied van 3D-printen voor medische toepassingen. Behalve de HU participeren hierin onder meer het UMC Utrecht, Utrecht Life Sciences, innovatielab ProtoSpace en private partners.
Bij het eerste Fieldlab voor de medische sector kunnen bedrijven onder meer terecht voor expertise op het gebied van medisch 3d-printen, gebruik maken van laboratoria, onderzoek laten doen of krijgen zij hulp bij het in de markt zetten van een product.