Video

Fun Run: rennen door het Science Park

Afgelopen zondag 8 oktober was alweer de derde editie van de Utrecht Science Park Run. Een Fun Run, zoals de organisatie dat noemt. Omdat het niet draait om het neerzetten van een goede tijd, maar ‘echt om de fun.’  

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een de route van vijf of tien kilometer. De route loopt langs highlights van het Science Park. Het begint bij het Olympos Sportcentrum, gaat langs de Botanische Tuinen, je loopt door een U-OV Bus en Tram, en vervolgens door het Wilhelmina Ziekenhuis. 

Tijdens het evenement is er geld opgehaald voor de Stichting ALS Nederland. Zij doen wetenschappelijk onderzoek naar de spier- en zenuwaandoening ALS. 

Waarom is de HU dicht?

Een medewerker van de HU die meedeed aan de tien kilometer run vraagt zich af waarom de route niet door een van de Hogeschool Utrecht gebouwen loopt. In een van de eerdere edities liep de route wel door een HU-gebouw. ‘Vooraf zei de HU dat ze mee wilden doen, maar toen we de routes aan het plannen waren, is het contact verwaterd’, aldus Douglas Voicu, Online Marketing Manager bij Central Events.