Nieuws

Gejuich onder studenten in HSR: eindelijk toegang tot EENHU

Foto: Kees Rutten

De langgekoesterde wens van de studentleden in de Hogeschoolraad is in vervulling gegaan: ze krijgen toegang tot het interne medewerkersplatform EENHU. Na maandenlang vragen kunnen ze nu bestanden en berichten lezen die voor medewerkers bestemd zijn.

Een zucht van verlichting ging door het lokaal toen het college van bestuur woensdag 5 juni de vergadering van de Hogeschoolraad opende. Al ruim een jaar hadden de tien studentleden de wens om toegang te krijgen tot EENHU. 

Op het medewerkersplatform staan documenten en berichten die studenten niet kunnen inzien. Reglementen over het benoemen van een nieuw collegelid en berichtgeving van het cvb aan medewerkers bijvoorbeeld.  

Stukken opvragen

Studentlid Maarten Born van fractie Vlijmscherp: ‘In de stukken voor de vergadering werd soms naar documenten op EENHU verwezen, waar wij dan niet bij konden.’ Voorheen moesten de studenten deze stukken dan eerst zelf opvragen. ‘Ook de communicatie die alleen naar medewerkers gaat, is voor ons relevant om te weten wat er speelt.’

Vanuit privacyoverwegingen besloot het college van bestuur destijds dat de studentleden geen toegang mochten krijgen. ‘Dat dit college zich hard heeft gemaakt om het wel te regelen, is heel erg fijn’, zegt Born.  

Ook andere medezeggenschappers

In de Hogeschoolraad zitten tien studenten die meebeslissen over zaken als financiën, bestuursbeurzen en BSA. Vanaf september krijgen ook studentleden van decentrale raden (de Instituutsraden) toegang tot EENHU.