Nieuws

HU doet een proef: schurft-controles bij ingang gebouwen

Foto: Kees Rutten

Het aantal gevallen van schurft onder Utrechtse studenten blijft stijgen, blijkt uit onderzoek. Daarom heeft de HU besloten om vanaf volgende week zogenaamde controleposten bij de ingangen te plaatsen.  

Vanaf 2 april staat een team van huidspecialisten bij de ingang van de HU-gebouwen in het Utrecht Science Park. Ze controleren iedereen – zowel studenten als medewerkers- die de HU binnenkomt op schurft. Door een vloeistof op de onderrug te smeren, kan binnen 20 seconden gezien worden of iemand schurft heeft.

Als er sprake is van schurft, kleurt de huid rood

Ook aan studenten die niet comfortabel zijn met het ‘openbaar’ ontbloten van hun onderrug is gedacht. Naast elke ingang zal een afgesloten ‘kleedhokje’ worden geplaatst.

Niet geweigerd

Studenten met schurft ontvangen een informatieflyer met tips van de GGD- ‘baas over het beestje’ – om er vanaf te komen. Ze worden niet geweigerd uit de colleges, maar krijgen wel een advies om minstens één stoel ruimte tussen klasgenoten te houden.

Op deze manier hoopt de HU het aantal gevallen van studenten met schurft terug te dringen. De proef duurt zes weken en zal alleen op de locaties in Utrecht plaatsvinden. In Amersfoort is er naar verwachting minder sprake van schurft.

Mail voor meer informatie en vragen naar trajectum@hu.nl