Foto van de week

HU hijst regenboogvlaggen voor Pride Month

Foto: Büsra Kondakçi

Elke week maakt Trajectum een beeld van een bijzonder of juist alledaags moment. Ditmaal: Regenboogvlaggen voor de HU-gebouwen.

Ook in Amersfoort hangt er sinds gisteren een regenboogvlag.

In juni is het Pride Month. Daarom heeft de HU op 13 juni pride-vlaggen gehesen op initiatief van de GSA (Gender & Sexuality Allience).

‘Het is nu dus extra belangrijk om steun te tonen.’

Dat zegt bestuurslid Isabella Flore in een bericht op EénHU (link alleen voor medewerkers). ‘Het uithangen van de vlag is een tegengeluid aan de haatzaaiers. Je laat hen zien: Wij staan niet met jou. Wij staan er voor onze gemeenschap, voor al onze leerlingen en medewerkers.’

Bestuurslid Jessie van Sambeek: ‘Het is belangrijk dat de HU en andere grote organisaties zich afvragen: wat kunnen we nog meer doen voor de queer community binnen en buiten de HU naast het hijsen van een vlag?’

Zo zijn er een aantal kwesties die nog steeds niet worden aangepakt, zoals het geven van meer seksemogelijkheden in allerlei systemen.

De HU hijst de regenboogvlaggen nog op drie andere dagen: 11 oktober (Coming Out Day), 8 december (Paarse Vrijdag) en 31 maart (Trans Visibility Day).