Nieuws

Inzamelingsactie op Uithof: spullen voor Oekraïne

Dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart kun je op de Uithof spullen brengen voor de Oekraïense bevolking. UtrechtInc Students opende het inzamelingspunt en moedigt studenten aan om zelf ook iets te betekenen voor Oekraïne.  

‘Vooral medische items zoals pleisters, paracetamol en EHBO-kits zijn nu nodig’, aldus Anik. Ze is een ambassadeur van UtrechtInc Students, een organisatie voor ondernemende studenten. Ook spullen tegen de kou zijn welkom, vertelt Anik. Thermokleding bijvoorbeeld. Verder is er vraag naar hygiëneproducten voor vrouwen en kinderen zoals luiers, maandverband en handdoeken.

In het Kruytgebouw op Padualaan 8 kan iedereen spullen brengen op dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart, van 9:00 tot 17:00. Bij aankomst op de eerste verdieping bij de trappen, loop je naar links. Daar ligt een krat. Het idee ontstond op korte termijn. Anik: ‘Een collega kent iemand die connecties heeft met Oekraïne. Ze vroeg aan ons of ze spullen hadden. Toen bedachten we: laten we een inzamelingspunt openen zodat iedereen spullen kan geven.’

Zelf in actie komen

Op woensdagavond gaan de spullen richting Oekraïne. Een aantal mensen brengt de spullen eerst op de fiets naar de contactpersoon in Nederland. Lucie, president van UtrechtInc Students, zegt: ‘Daarom kunnen we geen grote hoeveelheden spullen brengen: het moet vervoerbaar zijn met de fiets. Studenten mogen spullen brengen, maar we willen ze ook aanmoedigen om zelf in actie te komen. Door geld te doneren voor Oekraïne of door een eigen acties op te zetten.’ Volgens RTL komt Nederland massaal in actie voor Oekraïne. Anik: ‘Veel mensen willen iets doen om te helpen. Dat is erg mooi.’

Mocht je een eigen actie willen opzetten of meedenken, dan kun je contact opnemen met UtrechtInc Students via Instagram of de website.