Columns

Mijn eeuwige struggle: waar vind ik de perfecte werkplek?

Marilène Vis. Foto: Kees Rutten

Marilène Vis (19) studeert Journalistiek aan de HU.

Ik ben gek op studeren. Saai, I know, maar ik meen het wel. Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan, een to-do lijstje te maken en aan het eind van de dag alles afgevinkt de hebben én me dan ook nog eens een stukje slimmer te voelen. Voor mij bestaat de zomervakantie ieder jaar weer uit twee maanden pure verveling en dus kon ik ook dit jaar niet wachten om weer te beginnen met de studie.

Maar, bij studeren komt ook een enorme struggle kijken: het vinden van een goede studieplek. Ik heb namelijk nogal wat eisen waar zo’n studieplek aan moet voldoen. Ik wil zoveel mogelijk gedaan krijgen, in zo kort mogelijke tijd. En daarvoor is een chille werkomgeving echt (maar dan ook écht) cruciaal.

Op zoek naar de ideale spot heb ik al op de nodige plekjes mijn tijd versleten. Op het moment dat ik dit typ, zit ik in het restaurant van de Bijenkorf op Vredenburg. Fijne plek, maar ik betaalde zojuist wel vijf euro voor een cappuccino en dat houdt mijn studentenrekening niet heel lang vol. 

Thuis aan het werk kan natuurlijk ook… Daar ben ik altijd enorm productief, maar niet op het gebied van mijn opleiding. Moet ik leren voor een toets, lijkt het me plots een geweldig idee om mijn kledingkast uit te zoeken. Heb ik een deadline die ik moet halen, is de badkamer opeens toe aan een grote schoonmaak. En naast mijn gebrek aan productiviteit op het gebied van studie, is het gevoel van thuiskomen na een drukke dag natuurlijk het beste wat er bestaat.

En dat is dus hoe ik na wat omzwervingen inmiddels iedere dag weer op dezelfde vertrouwde plek beland: Heidelberglaan 15. Waar de koffie dertig cent kost, er geen afleidende huishoudelijke taken zijn en waar ik ongestoord kan genieten van het afvinken van mijn to-do lijstje.