Uittips

Muzikale cruise en Vlinderfestival

Iedere 14 dagen selecteert de Uitagenda Utrecht de beste uitgaanstips voor studenten. Deze week: een muzikale overtocht en het prachtige vlinderfestival.

Tip 1: De Grote Oversteek

Waar: Gasthuis Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1

Wanneer: Vrijdag 22 april 2021

Tickets: 30 euro

Dit voorjaar brengen sopraan Johannette Zomer en pianist Mike Boddé het programma De Grote Oversteek. Ze maken een muzikale cruise van de Europese middeleeuwen en barok via ontroerende folksongs naar het Amerika van Gershwin en Nina Simone. Tijdens de overtocht worden zij begeleid door Marcel Booij (contrabas en accordeon) en Angelo van den Burg (percussie). De concerten vinden o.a. plaats op 22 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht, op 23 april in de Waalse Kerk in Amsterdam en op 7 mei in de Lutherse Kerk in Groningen.

Op het programma van de ‘cruise’ staan werken van Hildegard von Bingen, Johann Sebastian Bach, Jacques Brel, Wim Sonneveld, Ramses Shaffy & Liesbeth List, een tweetal originals – The Skye Boat Song en The death of Queen Jane, Nina Simone, George Gershwin en Mike Boddé. Voor meer informatie en tickets kijk op hun website.

Tip 2: Vlinderfestival

Waar: Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Wanneer: vrijdag 1 april 2022 – woensdag 30 november 2022

Tickets: Gratis met studentenpas

Glasvlinders met doorzichtige vleugels, knalblauwe Morpho’s, smaragdgroene pages, handgrote Atlasvlinders en nog veel meer moois. Niet alleen de vlinders, maar ook de rupsen en poppen zijn prachtig. En als je vanwege corona maar met weinig mensen tegelijk de kas in kunt, is alles wel extra goed te zien!