Nieuws

Na drie jaar serveert de HU toch weer bitterballen

Istock

De HU deed de bitterbal in de ban. Vriend en vijand had zijn mening over het dit kloeke besluit van het cvb begin 2019. Inmiddels, drie jaar later, serveert de huiscateraar toch weer vlees.

Vlees eten is niet duurzaam. Met dat argument deed de HU op 1 februari 2018 de bitterbal in de ban. Bovendien had Universiteit Utrecht al eerder deze keuze gemaakt. En dus stapten cateraars Vitam en Van Leeuwen over op een vegetarisch menu. Geen Spaanse worst bij de borrel, en ook geen pizzapunt met kip tijdens brainstormsessies. Bitterbal werd bietenbal.

We zijn nu ruim drie jaar verder en inmiddels serveert de nieuwe huiscateraar toch weer vlees. De officiële verklaring van de HU hiervoor is dathet duurzaamheidsaspect nu breder bekeken is dan specifieke keuze voor vegetarisch en vegan.’ En dat de ‘uitkomsten van een enquête onder afnemers’ van invloed waren op dit besluit.

Oftewel: we misten onze gehaktbal te erg. Het vegetarische avontuur is met stille trom vertrokken.

Andere voedselaanbieders in de food courts en science cafés gingen trouwens al die jaren gewoon verder met hun niet-vegetarische voedsel.