Nieuws

Kritiek op centrale medezeggenschapsraad

Aanleiding is het verschil van inzicht over twee dossiers die de afgelopen periode veel stof deden opwaaien. Het gaat om de ontslagvergoeding van een docente en de onderzoeken naar de rechtmatigheid van bekostiging van ingeschreven studenten, beide aan de faculteit Educatie. ‘We worden niet gehoord en sommige CMR-leden zeggen dat we niet moeten zeuren. Gaan we zo met elkaar om?’ vraagt faculteitsraadvoorzitter Mathi Vijgen zich af.
De faculteitsraad heeft kritiek op de opstelling van de CMR in de zaak van de docente. De raad verwijt de CMR ‘niet voortvarend genoeg’ op te treden en is het niet eens met de afspraak dat het rapport vertrouwelijk wordt behandeld. Daarom drong de raad er begin januari op aan om de behandeling van deze zaak over te nemen. De CMR heeft dit geweigerd.
Verder is de faculteitsraad ‘teleurgesteld’ over de inbreng van de centrale medezeggenschapsraad ten aanzien van het onderzoek naar de rechtmatigheid van inschrijvingen. ‘De CMR laat zich door het college inpakken’, aldus Vijgen.
CMR-voorzitter René Versteegh vindt het niet vreemd dat er verschil van mening ontstaat vanwege de verschillende belangen en verantwoordelijkheden van de twee raden. Hij wil het debat hierover echter niet in de media voeren maar via de dialoog met de faculteitsraad. (GR)