Nieuws

Nieuwste hotspot in de Uithof: Living

Foto: Kees Rutten

Vanaf maandag 15 april heeft de Uithof er een nieuwe hotspot bij: Grand Café Living. Dit café restaurant is de vervanger van The Basket, die zijn deuren heeft moeten sluiten vanwege renovatie van het pand. 

‘De nieuwe woonkamer van de Utrecht’, noemt floormanager Pepijn Hokke het. Een overvloed aan planten, schapenvachtjes en warme lampen moeten The Living een huiselijke sfeer geven. ‘Studenten kunnen vanaf negen uur al een biertje komen drinken, studeren onder genot van een warm drankje of lunchen met steak’, aldus Hokke. Alles van de menukaart is de hele dag te bestellen. Van tomatensoep en gele curry tot aan sushi bowls en scones. ‘Voor elk wat wils.’

Living. Foto: Kees Rutten

Het grand café is elke doordeweekse dag van negen uur ‘s ochtends tot half tien ’s avonds open. Het heeft plaats voor 150 mensen die willen borrelen of dineren. Verder is er een zaal te huren voor een feestje, of vergadering.

De voorganger van Living, Café restaurant The Basket, is sinds 6 april gesloten. Het gebouw waarin dat zat, op de Genevelaan 8, wordt gerenoveerd. Het is nog niet duidelijk door wie het lage gedeelte waar The Basket huisde over vijf jaar wordt overgenomen. De komende vijf tot zes jaar zal Living hét restaurantje zijn van de Uithof. 

NB: In 2011 werd het universiteitsterrein op De Uithof omgedoopt tot Utrecht Science Park. Een Een uithof is een grote kloosterboerderij. Die zaten hier vroeger veel.