Nieuws

Onderwijs & Onderzoek Festival verplaatst

Een foto van het Onderwijsfestival 2021. Collegevoorzitter Jan Bogerd (links) en dagvoorzitter Peter van Zadelfhoff. Foto: Seth Carnill

Het jaarlijkse Onderwijs & Onderzoek HU-Festival wordt verplaatst door de aanscherpingen van de coronamaatregelen.

‘Geen afstel, maar uitstel’, meldt de organisatie. Het festival zal op 3 februari niet doorgaan, maar op een later moment in het voorjaar zal het alsnog plaatsvinden. De nieuwe datum zal half januari bekend zijn. Iedereen die zich al had aangemeld, kan zich opnieuw inschrijven via de website als er een nieuwe datum bekend is.

Festival

Zoals voorgaande jaren zal het festival voor medewerkers van de HU – zodra het kan – weer plaatsvinden in de Werkspoorkathedraal. Er staan 32 inspiratiessessies en -activiteiten gepland. Bijvoorbeeld de sessie ‘Nut en noodzaak van teamontwikkeling’, of ‘The Global Mindset’. Verder zal het wederom prijzen regenen: Docent van het jaar, Honoursstudent van het jaar, Onderwijsinnovatieteam van het jaar en Onderzoeker van het jaar. De dag eindigt met een borrel.

Vorig jaar

De vorige editie van het Onderwijsfestival vond online plaats. Toen spraken onder meer Gert Biesta, hoogleraar pedagogische dimensies aan de Universiteit voor Humanistiek. Ook Andrew McAfee, hoogleraar bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten, sprak.