Stemmen met een ijsje in de hand

Gratis ijsjes om de aandacht te vestigen op de verkiezingen voor medezeggenschapsraden bij de HU.

Woensdag en donderdag staan op meerdere locaties van de HU ijskarren, waar gratis ijsjes worden uitgedeeld. Niet vanwege het warme weer, maar om de aandacht te vestigen op de verkiezingen voor medezeggenschapsraden bij de hogeschool.

Marloes Kamer, vierdejaars Journalistiek, heeft zojuist een ijsje gescoord op de locatie Bolognalaan 101. Ze heeft op een studente uit de opleidingscommissie gestemd. Op iemand die ze van de studie kent. De kandidaten van de Hogeschoolraad (HSR) kent ze niet. ‘Daar hebben we minder direct mee te maken’, denkt ze.

Deze week zijn er verkiezingen voor de Hogeschoolraad, enkele instituutsraden en een aantal (gemeenschappelijke) opleidingscommissies. Stemmen kan op www.stemmen.hu.nl. Bij de ijskarren staat een laptop waarop studenten mogen inloggen, maar veel kiezers doen dit op hun mobieltje.

Steven Kuperus, tweedejaars Communication and Multimedia Design, wist dat er verkiezingen waren. Hij had ergens een affiche zien hangen. Hij neemt een ijsje maar loopt door om zijn bus te halen. Straks in de trein gaat hij zijn stem uitbrengen, vertelt hij.

Lezing
Het verkiezingsdebat dat voor dinsdagavond was georganiseerd, is afgelast vanwege een gebrek aan belangstelling bij de kandidaten. Wel organiseert opleidingscommissie Human Resource Management donderdagmiddag een lezing over het belang van medezeggenschap in organisaties door Dirk Koops, specialist op het gebied van ondernemingsraden.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...