Student Style—Joja

‘Ik krijg de meeste kleding van vrienden en familie. Ik heb sowieso al genoeg.’

Student Style Joja

‘Zo’n volle kledingkast geeft maar keuzestress’

Student Style Joja

Naam: Joja (19, derdejaars Culturele en Maatschappelijke Vorming)

Omschrijf je stijl? ‘Comfortabel. Kleding moet vooral lekker zitten, dat is het allerbelangrijkste voor mij.’
Winkels? ‘Hooguit tweedehandswinkels. Ik hou niet zo van kleding kopen, ik krijg het meeste van vrienden en familie. Als ze kleding wegdoen, denken ze aan mij. Ik heb sowieso al genoeg kleding. Zo’n volle kast geeft maar keuzestress.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Felle kleuren. En jurkjes en rokjes, die vind ik niet comfortabel.’

Muziek? ‘Elektronisch, chillstep, downtempo. Denk aan Bonobo, Emancipator. De laatste tijd luister ik veel naar pianist Carlos Cipa.’
Laatste concert/feest? ‘Zaterdag was ik naar een uitvoering van Canto Ostinato in het atrium van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dat was een verjaardagscadeautje van een vriendin. Het was echt heel gaaf.’

Film? ‘Het valt heel erg mee hoeveel films ik kijk. Ik heb laatst wel The Danish Girl gezien, die vond ik supermooi.’
Series? ‘Orphan Black, Game of Thrones. Ik kijk ook veel documentaires, zoals die van Tegenlicht.’
Sport? ‘Ik heb street hockey gedaan. Daar heb ik het nu te druk voor.’

Nieuws? ‘Ik doe een poging het bij te houden. Ik heb een abonnement op De Correspondent, probeer het nieuws elke dag te kijken en check nu.nl.’
Gestemd op? ‘Partij voor de Dieren. Bij hen is duurzaamheid een belangrijk thema. Daar ben ik ook veel mee bezig. Door het kijken van docu’s, erover lezen, m’n kledingkeuze. En ik ben sinds kort veganist.’
Website? ‘Illusion360, over kunstenaars.’

Waar woon je? ‘Via-via ben ik anti-kraak terecht gekomen in een flat in Utrecht. Die wordt ooit afgebroken maar voorlopig nog niet.’
Plekje in Utrecht? Café Tilt, daar breng ik veel tijd door.’
Bijbaan? ‘Ik werk als kok bij eetcafé Refter. Die serveren van die typische kroeghappen. Dat is als veganist inderdaad een moreel dilemma…’
Ontbijt? ‘Soyayoghurt met jam.’
Alcohol? ‘Bier en rode wijn. Ik drink bijna elke dag wel een glaasje. Het ligt ook aan hoe druk ik het heb.’

Veranderen aan de HU? ‘Die witte muren! Daar zou ik gelijk iets aan doen. En specifiek voor mijn opleiding: ik vind dat er te veel stages zijn. Vlak voor de zomervakantie moest ik al 2,5 maand fulltime stagelopen en na dit blok alweer een half jaar. Laat mij maar gewoon studeren.’
Geleerd van je opleiding?
 ‘Het analyseren van de context van de situatie. Er is meestal meer dan één waarheid. En doordat we veel in groepen moeten samenwerken, ben ik goed geworden in het enthousiasmeren van mensen.’

Geloof je? ‘Nee. Maar iedereen mag zelf weten waarin ze geloven. Ik zie in dat religie mensen houvast en zingeving biedt. Maar het christelijk geloof heeft ook voor afschuwelijke gebeurtenissen gezorgd, in naam van god…’
Grootste angst? ‘Dat ik zou moeten stoppen met studeren en vast kom te zitten in iets dat ik niet leuk vind en dat ik me niet meer zou kunnen ontwikkelen.’
Welk cijfer geef je je leven nu? ‘Een 8,5. Ik heb alles en kan alles doen wat ik zou willen doen. Als je uitzoomt van je eigen beslommeringen en kijkt hoe goed de meeste mensen het in Nederland hebben in vergelijking met de rest van de wereld…’
Student Style Joja

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Vega. Ik ben veganist geworden door m’n vriendinnetje. Door haar ben ik me er in gaan verdiepen en kon ik vleeseten niet meer voor mezelf verantwoorden. Ik heb lekker eten ervoor moeten opgeven, maar er ook lekker eten voor terug gekregen. Het is soms lastig met uit eten gaan en andere praktische zaken maar ik heb het ervoor over.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Keukenprinses. Mijn specialiteiten zijn kikkererwtburgers en roti.’
Blind of doof? ‘Blind.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Kat. Ik woon nu te klein voor een kat, dat zou zielig zijn.’
Londen, Berlijn of Parijs? ‘Berlijn.’
Uggs of Crocs? ‘Uggs. Lekker warm.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of the box.’

Wat wil je later worden? ‘Geen idee… vroeger wilde ik dokter worden, of ridder. Echt zo’n ridder op een paard met een zwaard, haha. Tijdens de open dag vond ik CMV vaag, maar de thema’s spraken me wel gelijk aan. Ik heb op goed geluk gekozen en het bleek een goede keuze. Ik hou ervan om met kunst en mensen bezig te zijn, en dingen te organiseren. Het is een brede opleiding, je kunt er alle kanten mee op. Welke kant weet ik nog niet. Ik ga in ieder geval nog verder studeren. Waarschijnlijk Liberal Arts & Sciences, richting antropologie of geschiedenis.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...