Studente Miran Joosten opent aanstaande woensdag haar eigen pop-up-restaurant A WAY FOR WASTE. Het menu bestaat uit weggegooid eten om voedselverspilling tegen te gaan.
Voor twintig euro krijg je een geheel verzorgd driegangenmenu voor je neus. Het pop-up-restaurant vindt tijdelijk in restaurant Kraaybeekerhof in Driebergen plaats. Human resource management studente Miran Joosten is via haar minor ‘Het project van je leven’ op het idee gekomen. ‘Voedselverspilling is een probleem, ook in Nederland. Samen met kok-in-opleiding Janneke van Impelen heb ik daarom dit restaurant bedacht om mensen op een creatieve manier te laten zien wat je met restjes kunt doen.’
Klanten hoeven niet bang te zijn dat het eten beschimmeld of oud is. ‘We voldoen aan alle keurmerken en krijgen het eten van lokale winkeliers. Een keurslager heeft bijvoorbeeld het kontje van een plakje paté over. Zijn klanten willen het niet kopen, maar wij maken er iets lekkers en moois van.’
Aan de hand van het geleverde voedsel bedenken Miran en kok Janneke elke dag een nieuw menu. Een groot deel van de opbrengst gaat naar de voedselbank. Het pop-up-restaurant is open tot en met 18 januari. Via de website kun je reserveren.
Foto: kok Janneke van Impelen keurt het vlees.