Lifestyle

Utrecht ♥ Zomer

Viva la Spania! Costa Brava here i come!  Of niet? Helaas groeit het geld niet aan een boom. Met de studieboete in het vizier en een lening van hier tot gunter, is het verstandig om zoveel mogelijk geld te besparen door in Utrecht te blijven. Tijd om extra geld te verdienen bij de plaatselijke supermarkt. Saai? Allesbehalve. Speciaal voor de thuisblijvers zocht Trajectum zes zomerse dagprogramma’s in en om Utrecht uit. The summer is magic!

 

DAGJE THEATER

Parade 2011

Utrecht – Moreelsepark

Een garnaaltje prikken in de tapastent en dan snel door naar een theatervoorstelling van Ali B. of een vet optreden van Ralph de Jongh. Het is allemaal mogelijk tijdens het festival Parade. Dit jaar slaat het rondreizend festival op 15 juli haar kleurrijke tenten op vlak naast Utrecht CS. Twee weken lang genieten van theater, dans, muziek en heerlijk eten. En voor de milieubewuste mens onder ons: dit jaar staat het thema duurzaamheid centraal. Nippen van eco-wijn en eten van porseleinen borden.

15 juli – 31 juli, gratis toegang tot 16.00 uur daarna € 7 euro, met cjp-pas 50% korting, tienrittenkaart € 63

 

DAGJE STRAND

ROCKIT open air 

Utrecht – Maarsseveense Plassen

Een line-up waar je u tegen zegt. Van Aeroplane tot Erick-E en van Gregor Salto tot Kraak & Smaak. Rauwe techno in combinatie met het zonnige nu-disco en deephouse, theater en andere entertainment. ROCKIT Open Air beloofd weer één groot feest te worden deze zomer. De betoverde locatie gelegen aan het strand en bos, tillen het festival naar een hoger niveau. 

30 juli, 11.00 – 23.00 uur, € 40

 

DAGJE ZONDER ZON

Summer Darkness 

Utrecht –  Binnenstad (Domplein & Tivoli)

Heeft je verbrande huid rust nodig? Dan ben je bij  Summer Darkness aan het juiste adres. Ruil voor drie dagen de Hollandse zon en bikini in voor het donkere Underground Lifestyle festival. Plateauzolen, fantasy en lak mag, want de nadruk ligt op gothic muziek en lifestyle. Het festival biedt een mengsel van muziek, mode, markt, kunst en ondergrondse dancenights. De muziek varieert van industrial en electro tot middeleeuws. Voor ieder wat wils.

29 – 31 juli, dagkaart € 35, drie dagen € 65, Tivoli € 30

 

DAGJE FEEST

Stekker Fest 

Utrecht – Leidsche Rijn

Een vers aangelegd park met speeltuin en vijver. Een prachtige locatie voor een fijn kleinschalig festival. Stekker Fest is wegens geluidsoverlast verplaatst van Transwijk naar het rustige Leidsche Rijn. Op de nieuwe locatie kan het feest elf uur lang zonder zorgen helemaal los gaan. De electro-liefhebber kan tijdens dit feest zijn hart ophalen met optredens van o.a. OhMyTees, Je Moeder en Triomf. 

13 augustus, 12.00 tot 23.00 uur, € 32

 

DAGJE KUNST

Kaap

Groenekan (Utrecht) – Fort Ruigenhoek

Geen muziek-, maar kunstfan? Ga dan naar Kaap. Achter de monumentale bomen ligt, op een onbewoond eiland,  het fort Ruigenhoek verscholen. Wat ooit bedoeld was als verdedigingsvesting is nu expositieplaats voor internationale kunstenaars. Voor jong en oud is de tentoonstelling in de bunkers van het fort een  ware ontdekkingsreis in de wereld van actuele beeldende kunst. Er zijn werken te bewonderen van o.a. Frank Koolen en Erica van Loon. Afblijven mag, maar verkennen is leuker. Daarnaast kan je genieten van muziek, spelletjes en picknickplaatsen. Ik zeg kleedje in de tas en gaan! 

29 mei – 10 juli, alleen zaterdag en zondag open van 10.00 tot 18.00 uur, vanaf 18 jaar € 6

 

DAGJE LIEFDE

Lief Festival

De Meern (Utrecht) – recreatiegebied Strijkviertel

Een liefdevol evenement. Het Lief Festival zorgt ervoor dat je een dag lang de wereld door een roze bril ziet. Het recreatiegebied Strijkviertel wordt dit jaar voor de zesde keer omgeturnd tot een vrolijk en intiem danspaleis, waar je kan genieten van verschillende DJ’s met verschillende stijlen, zoals minimum, house en techno. Ondanks dat de line-up nog niet bekend is, is dit festival zeker een goede afsluiter van je zomervakantie. Vol goede moed en gegarandeerd een hart vol liefde keer je terug in de schoolbanken. Zucht…

3 september, 11.00 – 23.00 uur, € 45