Kort

Vaccintwijfeltelefoon wegens succes uitgebreid

Onder niet-gevaccineerden zijn er velen die met extra informatie bereid zijn om alsnog een prik te halen. Dat merkt initiatiefnemer van de Twijfeltelefoon en internist van het Rotterdams Erasmus ziekenhuis, Robin van Peeter. Sinds 24 november, toen de telefoonlijn voor mensen met vaccinatietwijfels openging, staan de telefoons roodgloeiend bij het Rotterdams Erasmus ziekenhuis. Andere ziekenhuizen sluiten zich nu ook aan.

In het Rotterdams Erasmus MC zitten bijvoorbeeld drie ouderejaarsstudenten geneeskunde onafgebroken aan de telefoon. Ze bellen op de woensdag- en vrijdagochtend met zo’n zeshonderd mensen die vragen hebben over vaccineren. Wegens het succes worden de lijnen komende week elke werkdag opengesteld.

De kracht van de Twijfeltelefoon zit volgens hoogleraar gezondheidscommunicatie Bas van den Putte in het een-op-een gesprek dat studenten met de twijfelaars voeren. Mensen kunnen zo hun bedenkingen direct met medici delen. Het landelijke nummer is vanaf vandaag te bereiken op: 088-7555777.