Uittips

Visuele feestjes en spannend denkwerk

De Uitagenda Utrecht kiest iedere 14 dagen 2 interessante tips voor origineel uitgaan in Utrecht.

Tip 1: Utrecht Lumen tour met gids

  • Locatie: Utrecht, Winkel VVV, Domplein
  • Zaterdag 6 november tot zaterdag 19 maart

Utrecht Lumen biedt tours met gids langs artistieke lichtprikkels. Zo ontdek je het hele verhaal achter elk kunstwerk en krijg je een interessant inkijkje in de unieke geschiedenis van locaties en gebouwen. Laat je verrassen door subtiele boodschappen, visuele feestjes en verhalende stralen.

Deze kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk of locatie. Sommige lichtkunstwerken spelen met een bekend gebouw. Andere nemen je mee naar een verrassende plek waar je anders niet zo snel zou komen of overdag volledig aan voorbij zou gaan.

De tour

De kosten bedragen €9,75 per persoon. Je boekt de tour door te mailen naar infovvv@utrechtmarketing.nl of bel naar 030 – 2360004.

Tip 2: Futuristen #4: Wat als je je beroep niet meer mag kiezen?

  • Locatie: TivoliVredenburg
  • Dinsdag 23 november 20 uur

Volgens experts zitten we midden in een nieuwe revolutie. Een maatschappelijke omslag waarin ons werkende leven drastisch verandert. Nemen intelligente robots ons werk over? Wat gaan we dan met al die vrije tijd doen? Hoe ontwerpen we een toekomst waarin iedereen profiteert van technologische vooruitgang? 
  
De Futuristen is een spannende denkexercitie waarin theatermakers met wetenschappers de toekomst onderzoeken. In een unieke combinatie van interview en theater, vragen we een spraakmakende gast naar zijn of haar visie, en presenteren theatermakers, muzikanten en schrijvers een voorstelling gebaseerd op die visie. Een voorstelling die ze in één dag hebben bedacht. Verser kan niet!

De Futuristen is een programma van het Nieuw Utrechts Toneel en Studium Generale, Universiteit Utrecht.