Opinie

‘Vlijmscherp lijkt een lijst met lijstduwers’

Foto: Kees Rutten

Ik ben Zeeger Derks, student HBO-ICT, en kandidaat voor de eenpersoonsfractie Echte Zeeger. Op verzoek van mijn medestudenten deel ik mijn mening op Trajectum. 

Ik maak me zorgen dat de fractie Vlijmscherp uit de Hogeschoolraad een soort machtsconglomeraat is geworden. Een groot gedeelte van de verkiesbare leden van Vlijmscherp zijn ook voorzitter, secretaris of hebben een andere positie binnen een studentenvereniging of ander studentenorgaan. Het lijkt wel een lijst met BN’ers die allemaal lijstduwers zijn. 

Maar willen zij ook echt in de Hogeschoolraad of staan ze daarop om meer stemmen voor de fractie binnen te halen? Want het is onmogelijk dat alle 34 mensen van Vlijmscherp gekozen worden. Veel van deze 34 leden zijn dit of volgend jaar klaar met hun studie. Is het dan verstandig om aan een tweejaarlijkse termijn van de HSR te beginnen? 

Naar mijn mening is Vlijmscherp nog wel representatief voor de student maar niet onpartijdig. Omdat (bijna) iedereen lid is van een studentenvereniging zullen de wensen van die vereniging wat meer aan bod komen. Of dit goed of slecht is weet ik nog niet.

Ik vind dat Vlijmscherp veel goede dingen wil doen. Ikzelf ben ook verkiesbaar in de Hogeschoolraad, dus ik ben niet geheel onpartijdig. Ik verwacht ook niet te winnen, voor mij voelt het onmogelijk om tegen Vlijmscherp in te gaan. 

Stemmen kan hier.