Nieuws

Weldoener doneert duizenden voor Samyra’s hulphond

Foto: Kees Rutten
Foto: Kees Rutten

Een grote verrassing voor Samyra, die achtduizend euro probeerde te verzamelen via crowdfunding. Een anonieme weldoener doneerde bijna vijfduizend euro. ‘Ik kon het niet geloven.’

Vijf weken geleden verscheen hier een interview met Samyra (23) die een crowdfundingsactie opzette. Ze wilde een hulphond die haar kon helpen met overprikkeling en breakdowns. Ze had er achtduizend euro voor nodig, maar het was toen nog zeer de vraag of dat zou lukken.

Samyra merkte al een stijging in het aantal donaties, na een interview in het Algemeen Dagblad op 28 december. Twee dagen later kreeg ze de verrassing van haar leven. ‘Ik had net een dutje gedaan en pakte mijn mobiel om de stand na te gaan. Vervolgens zag ik dat bedrag, van 4.500 euro. Ik kon het niet geloven, ik was niet eens blij, ik heb een kwartier naar mijn scherm gestaard, zittend op mijn bed. Ik was in de war, het voelde niet echt. Vervolgens belde ik mijn vriend. ‘Is dit geen vergissing’, vroeg hij?

Dolgelukkig was ze toen deze gulle gift geen vergissing bleek. Via het crowdfundingsplatform kon ze de weldoener een mailtje sturen. ‘Ik heb hem natuurlijk tienduizend keer bedankt en gezegd hoe veel het voor mij betekent. Ik wilde iets terugdoen, bijvoorbeeld een tekening maken.’ Maar ze kreeg alleen een korte mail terug: ‘graag gedaan. morgen maak ik de rest over’. Dus de volgende dag kreeg ze nog eens driehonderd euro en was het bedrag compleet. ‘Wow.’

Golden Retriever

Inmiddels is het nieuws geland en heeft Samyra gekozen welke hulphond ze wil: een golden retriever. ‘Een stabiele hond die van nabijheid houdt en niet te druk is.’ De reguliere wachtlijst voor zo’n hond is gemiddeld anderhalf jaar, maar via de school voor hulphonden kan ze wellicht voorrang krijgen. Ze heeft zich ingeschreven bij vier fokkers en zoekt er nog meer. ‘Binnen een maand zou het al raak kunnen zijn. In de tussentijd train ik met de honden van coaches. Ik kan niet wachten tot mijn eigen hond er is.’