Rooster, cijfers en mededelingen in een oogwenk bereikbaar. Dat kan met 'Mijn HU': een mobiele webapplicatie voor de smartphone waarop alle belangrijke studie-informatie is verzameld. Vanaf maandag 17 maart wordt de webportal gelanceerd. In eerste instantie voor alle studenten van de faculteit Natuur en Techniek (FNT) en vanaf half april voor alle HU-studenten.
Studenten kunnen Mijn HU bereiken via www.mijn.hu.nl (nu alleen FNT-studenten) op de mobiele telefoon en inloggen door hun HU-gegevens, zoals e-mailadres en studentnummer, in te vullen. Behalve een Nederlandstalige is er ook een Engelse versie beschikbaar. De webportal kan als favoriet worden toegevoegd op de smartphone. Het haalt de gegevens uit bestaande bronnen zoals Sharepoint en Osiris.
Roosters
Met één klik op het touchscreen zijn de relevante informatiebronnen voor studenten direct bereikbaar. De actuele roosters, de cijfers en de meldingen van afwezigheid van docenten. Ook kunnen studenten direct bij hun HU-mail en doorklikken naar het hogeschoolnieuws en opleidingsmededelingen. Verder is informatie voorhanden over de cursussen waarvoor studenten zich hebben ingeschreven, zijn interessante links verzameld en kunnen zij hun ervaring met Mijn HU doorgeven.
Het grote voordeel van Mijn HU is dat alle essentiële studiegerelateerde informatie bij elkaar staat en studenten niet meer hoeven te switchen naar verschillende sites of systemen. Daarbij is het handig dat zij alleen de eerste keer hoeven in te loggen en daarna in principe niet meer. De mobiele website onthoudt deze gegevens. 'Wij kregen van studenten te horen dat ze zich er erg aan stoorden dat ze zich elke keer opnieuw moesten aanmelden voor Osiris, Sharepoint en e-mail', zegt Gerrit Croes, student internationaal marketing management en coördinator van het studententeam dat bij het project adviseert.
Update
Het idee van Mijn HU ontstond in januari vorig jaar binnen de afdeling IM&ICT, onderdeel van stafdienst Bedrijfsvoering, waarna een projectteam begon met de ontwikkeling ervan. Een groep van veertien studenten van alle zes de faculteiten stond het team met raad en daad bij en bepaalde bijvoorbeeld welke informatie de portal moest bevatten. 'Ik denk dat Mijn HU een groot succes zal zijn omdat het samen met de studenten is ontwikkeld', meent Croes. Sinds vorige week dinsdag zijn achttien FNT-studenten bezig om de mobiele website te testen. De applicatie kan periodiek aangepast worden middels een update.
Het is de bedoeling om de webportal in een later stadium geschikt te maken voor tablets en computers. Er komen meer functies die toegesneden zijn op de gebruiker. Ook andere doelgroepen zoals medewerkers gaan hier gebruik van maken.