Nieuws

Kunnen omwonenden 265 starterswoningen tegenhouden?

Een zomerse vrijdagmiddag in juni op een braakliggend terrein op de Rotsoord. Er waren drie raadsleden van de PvdA, D66 en Groen Links, veel creatieve ondernemers en omwonenden. En Martin Mulder (directeur Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente) was er, die de aanwezigen verheugd toesprak over de komst van de nieuwbouw. De culturele hotspot ‘de Trip’ werd geopend.

Met het populaire Klein Berlijn op de achtergrond werd er opgewekt geproost op de aanstaande ontsluiting van een nieuw stukje Hoograven. Klein Berlijn en de andere ondernemingen die geopend werden, waren de voorbode van wat er moest komen: 260 starterswoningen, 1.500m2 commerciële ruimte voor creatieven en horeca. De inschrijving daarvoor was inmiddels overschreven. Ontwikkelaar en verhuurder Jebber kon verder aan de slag.

Nu, februari 2014, lijkt alles anders. Een aantal omwonenden heeft kritiek op de bouwplannen. De geplande hoogbouw zou zonlicht belemmeren. De gemeente en Jebber zijn het gesprek met hen aangegaan en hebben, binnen de grenzen van het in 2012 door de gemeenteraad vastgestelde SPVE, een aantal mogelijke planwijzigingen besproken. Daarbij werd duidelijk dat niet het hoogste gebouw, maar een ander gebouw van de Trip enige schaduw veroorzaakt op de hoek van de eeste flat aan de overkant. Dat is niet genoeg, volgens een aantal omwonenden. En ze deden hun beklag bij de politiek die bewonersparticipatie deze dagen hoog op de agenda heeft staan,

Het terrein op de Rotsoord ligt nog steeds braak en donderdag zal de gemeenteraadscommissie bepalen of dat zo zal blijven.