Columns

Aantallen

De kaartverkoop voor de Olympische Spelen 2012 in Londen en de Boekenweek 2011 begint vandaag. Zo’n combinatie kom je weer tegen in de afstudeerrichting Sport- & Entertainmentmarketing bij Commerciële Economie op de FEM. Veel aandacht van de mens gaat uit naar sport en entertainment, waarbij media helpen omdat uitgebreid en sneller in de huiskamer en op je mobieltje te krijgen.

Het is 35 jaar geleden als schoolgenoot Jacques Vriens z’n eerste kinderboek verschijnt, Die rotschool met die fijne klas. Dit jaar wordt hij 65 jaar, net als ik. Jong voel ik me, maar oud ben ik in de ogen van studenten. Mijn eerste boekje Muziek in een kader krijgen 1500 Buma/Stemra leden. En een dikke studiepil Basisboek Entertainmentmarketing haalt bijna 6.000 stuks. Echter niet te vergelijken met de 3,5 miljoen boeken die Jacques Vriens heeft verkocht.

Social Media specialist Erwin Blom, is mede-auteur van het boek Me The Media dat tegelijkertijd gratis op internet verkrijgbaar is, want alles wat de schrijvers aan informatie de lezers voorschotelen staat al ergens op het internet. Volgens Blom zorgen twintigers met Twitter, Facebok en blogs voor versnelde veranderingen in de wereld. Mijn blog met misschien enkele tientallen lezers, is niet eens een druppel op een gloeiende plaat. Maar wie schrijft, die blijft.