Achtergrond

Stage: Achter de schermen

Wie? Monique Niezen
Leeftijd? 22
Studie? Bedrijfscommunicatie
Waar? Nederlands Filmfestival (NFF)
Uren? Fulltime
Stagevergoeding? 200 euro
Periode? Half juni tot november, 20 weken

‘Bij het Nederlands Filmfestival werken ongeveer tien stagiaires, waar ik er één van ben. Ik werk op de afdeling Marketing en Communicatie en als stagiaire kreeg ik de taak om het evenement zoveel mogelijk te promoten in de media. Daarnaast regelde ik interviews en zette prijsvragen op. Op de afdeling werk ik samen met mijn begeleidster, Roos. In het begin hadden we wekelijks een werkoverleg, maar dat is nu niet meer nodig. Ik kan zelfstandig aan de slag.
Tijdens het filmfestival werkte ik soms van negen uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts. Twee weken lang pers begeleiden, op de rode loper zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en feestjes meepakken. Dit was zwaar, maar vooral een ervaring om nooit te vergeten.
Aan dat harde werken moest ik in het begin wel wennen. Of ik later bij een soortgelijk event wil werken, is dan ook nog de vraag. Naast het drukke werkschema zijn er ook positieve kanten: alle medewerkers proberen van het festival iets moois te maken. Je bent intensief met elkaar bezig, waardoor er een hechte groep ontstaat. Je bouwt met zijn allen iets op en sluit het samen af.
Nu het festival achter de rug is, pakken de meeste medewerkers hun rust. Ik moet nog een maandje door. Het evenement heeft de afgelopen drie jaar de prijs voor het grootste media event in Nederland gewonnen. Ik zoek nu uit hoe vaak het NFF in de publiciteit is geweest en of we kans hebben om deze prijs weer in de wacht te slepen. Dat zou een mooie afsluiting van mijn stage zijn.’