Achtergrond

Stage: Zelfstandig

Wie? Toeba Seker
Leeftijd? 23
Studie? Vierdejaars Farmakunde
Waar? Stivoro
Uren? 36 uur per week
Stagevergoeding? 150 euro
Periode? 20 weken, 3 september tot 29 januari

‘Veel mensen weten niet wat een farmakundige doet. Het is echter heel simpel. Als farmakundige ben je een schakel tussen de huisarts en de apotheker. Op deze manier werk je mee aan een betere gezondheidszorg. Momenteel loop ik stage bij Stivoro. Dit bedrijf houdt zich bezig met onderzoek en voorlichting over stoppen met roken. Ik onderzoek of middelen die het stoppen met roken vergemakkelijken, zoals nicotinepleisters, gevolgen hebben voor bepaalde bevolkingsgroepen. Bijvoorbeeld mensen met hart en vaatziekten. Heeft het gebruik van nicotinepleisters voor hen bijwerkingen? Als mijn stage erop zit, wordt de uitkomst van mijn onderzoek als voorlichtingsmateriaal gebruikt voor bijvoorbeeld de website van Stivoro.
Begeleiding tijdens mijn stage krijg ik niet. Er wordt verwacht dat je als hbo-student zelfstandig kan werken. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij mijn naaste collega in het kantoor terecht. Zij is voedingsdeskundige en werkt al tien jaar voor Stivoro. Mijn collega’s zijn vriendelijk, vragen me mee naar vergaderingen en zijn belangstellend. Het is prettig dat ze even oud zijn als ik. Een heel verschil met mijn vorige stage, waar alleen maar oudere mensen als adviseurs werkten.
Later wil ik graag bij een farmaceutische industrie werken. Maar het kan ook dat ik na deze stage bij Stivoro wil werken.’