Nieuws

Advies: kerstcadeau V&D snel besteden

Medewerkers van de HU die als kerstgeschenk voor een cadeaukaart van V&D hebben gekozen, wordt aangeraden om die zo snel mogelijk te verzilveren. Het noodlijdend warenhuis zou op korte termijn failliet kunnen gaan.

Dat adviseert de firma Tintelingen in een mail aan de medewerkers van de hogeschool. De HU verstrekt het kerstcadeau via dit bedrijf. Afgelopen december kon gekozen worden tussen een kerstpakket, donatie aan een goed doel of een artikel uit de webshop van Tintelingen, waaronder een cadeaubon van V&D.

Rechtszaken
Zo’n 1130 medewerkers kozen voor de V&D-bon ter waarde van 45 euro. Het concern verkeert echter in financiële problemen en verlangt van vastgoedeigenaren dat ze enkele maanden afzien van het innen van huur. De verhuurders gaan hier niet mee akkoord en spannen rechtszaken aan.

‘Deze onzekere situatie kan mogelijk tot gevolg hebben dat u op korte termijn uw V&D-cadeaukaart niet meer kunt besteden bij één van de V&D filialen’, meldt Tintelingen in de mail. ‘Wij vinden het van belang u op dit risico te wijzen en adviseren u dan ook om zo spoedig mogelijk uw cadeaukaart te besteden.’

Tegoeden
Een medewerker van Tintelingen vertelt desgevraagd dat de tegoeden van de cadeaukaarten al aan het warenhuis zijn overgemaakt. Bij een eventueel faillissement zal het moeilijk worden om de bon te verzilveren. De cadeaubon van V&D is ‘voorlopig’ uit het assortiment van Tintelingen gehaald. ‘Want als mensen vandaag een bon bestellen en V&D gaat morgen failliet dan hebben we een probleem.’