Columns

Afscheidsreceptie

Gistermorgen naar een lezing geweest van Joe Pine in Breda. Daarna terug naar de FEM, waar om 16:30 mijn afscheidsreceptie begon. Er waren veel collega’s, hartverwarmende praatjes, gelukkig geen speeches en mooie cadeaus. Daarbij zaten dan weer kaartjes met hele lieve dingen erop geschreven.

Zelf wilde ik eigenlijk geen receptie en dus ook geen lofredes. Dat kon ik niet maken, had mijn vrouw gezegd, want je moet je collega’s wel de mogelijkheid geven om je gedag te zeggen. Ja maar ik kom als ZZP-er terug, dus het is niet echt een afscheid. Ik wil eigenlijk mijn blogs wel in een boekje aan hen geven.

Toen ik mijn directeur vertelde dat ik al offertes had aangevraagd en iemand om het voorwoord te schrijven, zei hij dat hij inmiddels een collega verzocht had om een boekje van de eerste blogs te maken. Wat ik niet wist, was dat collega’s een aantal ervan hadden voorzien van illustraties. Het is een leuk boekje geworden met een foto van mij op de voorkant bestaande uit allemaal kleine fotootjes van collega’s. M’n stem was even weg doordat er een brok in mijn keel kwam. Gelukkig verdween dat brok snel, zodat ik iedereen heb kunnen bedanken, inclusief mijn opvolger Jean Hendriks.
Ik ga nu lekker uitwaaien op Schiermonnikoog.