Op kamers

Annefloor woont in gloednieuwe Stadsoase

Annefloor Hoitinga (21,  studeert Creatieve Therapie Muziek aan de HU Amersfoort) woont in het gloednieuwe studentencomplex Stadsoase. Ze vond haar kamer via Facebook en kon er zó in, zonder te hospiteren.  

Woont er sinds: oktober 2016
Betaalt: 449,- euro inclusief
Grootte: 21m2

Samen met veertien huisgenoten, woont Annefloor op de Panda-gang van het complex. Ze vindt het leuk om met zoveel mensen samen te wonen, want er is altijd iemand waar ze een praatje mee kan maken. Daarnaast eet ze regelmatig samen met haar huisgenoten en is er af en toe een (huis)feestje.  Een van de huisgenoten van Annefloor maakte dit logo voor de Panda-gang. Het logo is op de muren van de gang getekend en hangt in sommige kamers. Dit is de gemeenschappelijke (woon)keuken. Hier zit Annefloor net zo graag als op haar kamer. De kamer van Annefloor staat vol met persoonlijke dingen. De ‘brainstormtafel’ in het midden van de kamer komt uit het huis van haar ouders. Annefloor zit daar regelmatig met huisgenoten te vergaderen, kletsen of te brainstormen en dat vindt ze gelijk het leukst aan haar kamer. Aan de muur hangt een groot schilderij dat haar moeder (die kunstenares is) voor haar maakte. Het schilderij doet haar denken aan haar ouderlijk huis. Annefloor heeft een zichtafwijking, waardoor ze geen kleuren ziet en snel wordt verblind door licht. Buiten draagt ze daarom een zonnebril. Binnen zit ze het liefst in het donker met het licht uit, de gordijnen dicht en kaarsjes en kleine lampjes aan. Ze omschrijft de stijl van haar kamer dan ook als knus, gezellig en donker. In de kamer van Annefloor branden eigenlijk alleen kleine lampjes, maar speciaal voor Trajectum doet ze het licht even aan.

Annefloor houdt sinds haar twaalfde een reeks dagboeken bij, waarvan ze over een tijdje een theatervoorstelling wil maken. Haar dagboeken staan grotendeels op haar laptop, bij brand redt ze daarom haar laptop en haar fysieke dagboeken. Op dit moment studeert Annefloor nog aan de HU, maar ze droomt er van om op het conservatorium of de kleinkunstacademie te studeren. Over tien jaar wil ze bezig zijn met wat ze echt leuk vindt: muziek maken, optreden en lesgeven.