Nieuws

Battle voor gezonde levensstijl

Studenten en onlangs afgestudeerden gaan vanaf 3 juni de strijd met elkaar aan door crossmediale concepten te ontwerpen om jongeren gezonder te laten leven. Onder de noemer ‘#Youthbattle – Gezonde levensstijl’ gaan de deelnemers aan de slag met vraagstukken die te maken hebben met eten, drugs, alcohol en uitgaan.

De #Youthbattle wordt georganiseerd door de HU in samenwerking met SpinAwards, een stichting die creativiteit binnen digitale media stimuleert. Inmiddels hebben zich voor de wedstrijd zo’n veertig deelnemers aangemeld, die worden opgesplitst in groepen van drie of vier personen. Elk team krijgt een eigen coach aangewezen, een professional afkomstig uit de creatieve industrie. Vervolgens gaan de groepen vijf dagen lang intensief aan de slag, waarbij onder flinke tijdsdruk gewerkt moet worden.

De beste concepten zullen uiteindelijk door professionele bureaus worden uitgewerkt tot social mediatoepassingen. Deze toepassingen zijn gericht op jongeren van 10 tot 18 jaar en bedoeld om bestaande activiteiten te verbeteren. Bij de beoordeling wordt er gekeken naar innovatie, bruikbaarheid en kwaliteit.

De #Youthfbattle vindt de gehele aankomende week plaats in een special ingerichte studio aan de Kromme Nieuwegracht. Aanstaande maandag wordt de wedstrijd afgetrapt door dagvoorzitter Reint Jan Renes, lector crossmediale communicatie.