Columns

Bennie Stout

Gisteren mocht ik naar de première in de Stadsschouwburg in Utrecht van een nieuwe Nederlandse familiefilm, Bennie Stout met als ondertitel ‘De Grote Film van Sinterklaas’. Ik had het niet verwacht, maar het is een zeer amusante film, die geen moment verveelt met leuke hoofdrolspelertjes van wie er twee erg lispelen en het dus steeds over Thinterklaath hebben. De bijrollen worden uitstekend vervuld door Hanna Verboom als de moeder, Plien & Bianca als respectievelijke vrouw van de burgemeester en vrouw van de bakker, Diederick Ebbinge als burgemeester en (voor het laatst?) Bram van de Vlugt als Sinterklaas.

Na afloop kreeg de ‘cast’ op toneel een bloemetje en werd Sinterklaas in Spanje gebeld, want die komt pas over ruim een maand in Dordrecht ons land binnen. Als die op het toneel zou verschijnen zou dat verwarrend zijn voor de vele kinderen in de zaal. Bij het naar buitengaan krijgt iedereen nog een CD met daarop de muziek uit de film.

Ik neem de dagkrant mee van het Filmfestival met daarin het uitgebreide programma en een lijst met sponsors. Thuis check ik die lijst en tel 71 sponsors en partners, maar kom de Hogeschool Utrecht niet tegen. Voor mij een gemiste kans met o.a. een specialisatie als entertainmentmarketing op de FEM.