Nieuws

Bibliotheken gesloten vanwege verhuizing

De bibliotheken van de faculteit Economie en Management (FEM) en de faculteit Communicatie en Journalistiek (FCJ) zijn met ingang van maandag 14 juli gesloten. In de zomer verhuizen zij naar de bibliotheek van de faculteit Educatie (FE).

Een kleine 20.000 boeken en talloze tijdschriften en kranten verkassen van de Padualaan 99 (FCJ) en Padualaan 101 (FEM) naar de zevende verdieping van de Padualaan 97, waar de bibliotheek van de FE is gevestigd. Vanaf 18 augustus is de gezamenlijke bibliotheek geopend.

Stofkam
Om de boeken en dergelijk in de bestaande ruimte kwijt te kunnen is de afgelopen periode de stofkam door de collectie gegaan. Oude drukken, exemplaren waar geen belangstelling voor is en dubbele bezittingen zijn afgestoten. Bij de FCJ komt waarschijnlijk nog een leeshoek met kranten. De vrijgekomen ruimtes worden ingericht als studieplekken voor studenten.

De samenvoeging van de drie mediatheken is een eerste stap op weg naar één bibliotheek voor de HU in De Uithof. Die komt na de verbouwing van de bestaande panden en de realisatie van de nieuwbouw in 2017 in het gebouw Padualaan 99-101. De gefuseerde bibliotheek gaat verder onder de naam HUB Padualaan.

Meer informatie over bouw- en verbouwplannen van de hogeschool: www.huontwikkelt.nl